ZETApress

hírportál

Pihentető utazás

12. nap a Dakar Rallye-n

A 270 kilométeres etapra az első motoros 11 órakor rajtolt, a szerviznek pedig reggel 9 óráig el kellett hagynia a némai tábort. Ebből adódott az, hogy a szerviz egységeknek volt idejük arra, hogy meg-megálljanak útközben a közeli dűnék tetején fotózni, vagy a faluban ajándékot osztogatni a gyerekeknek, tudatta a Navigátor Médiaügynökség.

Ayouns viszonylag nagy városnak számít, hiszen repülőtere is van, és rengeteg apró zengzugos utcácskából áll. A kosz azonban itt is hatalmas, de érdekes módon az igénytelenség és a káosz ellenére például a nők nagyon színes és nagyon szép ruhákban járnak. Kifejezetten csinosak, látszik, hogy adnak magukra, de közben vályog viskókban élnek és a földön ülve esznek.

A versenyzők is kényelmesen, a tájat és a környezetet figyelve tették meg az etapot, ugyanazon az útvonalon, mint mi. Komoly meglepetés a bivouacban ért minket, amikor megérkezve 33 fok melegben szerettünk volna elmenni egy jót fürdeni. Eddig minden táborban a körülményekhez és a lehetőségekhez képest rendkívül színvonalas fürdő bódékat állítottak fel a szervezők, de itt Ayounsban mindössze egy sátrat állítottak fel, és öt euróért kaphattunk volna egy vödör vizet a tusoláshoz. Sajnos az alkudozás nem járt sikerrel, úgyhogy a Szalay Dakar Team felállította a kamionja oldalába az otthonról hozott zuhanyfüggönyt, zuhanyrózsát, és kényelmesen le lehetett zuhanyozni!

A Dakar rally idén igazán nem mondható nehéznek, aki most versenyben van már valószínűleg befejezi a versenyt. A dupla maraton valószínűleg megtizedelte volna a mezőnyt, de most már napok óta igazából sétagalopp a verseny. Ez persze egyáltalán nem csökkenti a versenyben lévő egységek teljesítményét, hiszen a Volkswagen húzóemberei is kiestek már a versenyből, és néhány nagyobb versenyző is feladni kényszerült a küzdelmeket. A homokos részeknek nagyjából vége is, holnap átmegyünk Maliba, ahol már sűrűbb a növényzet.

Szóljon hozzá!