ZETApress

hírportál

Halál Afrikában

Negyedik nap a Dakar Rallye-n

Tragédia árnyékolta be kedden az autóverseny. Dél-afrikai motoros lett a rallye történetének ötvenedik áldozata. Elmer Symonsa marokkói Er Rasidia és Uarzazate közötti szakason halálos balesetet szenvedett. Az első helikopter nyolc perccel a riasztás után érkezett a helyszínre, de sem ők, sem a tíz perccel később landoló speciális égi madár nem tudott segíteni. A 29-ik Dakar Rallye első áldozata először indult a megméretésen, adta hírül a Navigátor Médiaügynökség.

Az El Rasidia és Quarzazate közötti szakaszon mindkét magyar egység feladni kényszerült a versenyt. A Kis-Czeglédi kettős a váltóproblémák után késő este tovább indult a szelektív szakaszon, de néhány kilométer után felrobbant a fék! Több liter vízzel és a tűzoltó-készülékekkel sikerült csak eloltani a tüzet; ezután a holtfáradt csapat éjszaka úgy döntött, hogy feladja a versenyt. Ezekben a percekben úton vannak a Quarzazate-i táborba.

A Kristóf-Simon duó autója tegnap a szelektív szakaszon leállt; a Flex Dakar Team mellettük elhaladó kamionja kihúzta őket egy viszonylag egyenesebb útszakaszra, de képtelenek voltak tovább menni. A szerviz kamionjuk elindult értük, – de a kamion eltévedt, és beleesett egy gödörbe. Marciékról egyelőre nincs több hírünk, a GPS szerint a tegnapi szelektív közepén várakozik az autójuk. Palikék és Szalayék rendben elindultak, jelenleg a CP 1 ellenőrző állomásnál haladnak.

Szóljon hozzá!