ZETApress

hírportál

Családi nyílt nap Dél-Budán

A HEROSZ Budapesti Állatotthon szeretettel vár minden két- és négylábú érdeklődőt május 18-án szombaton 10 és 15 óra között a már hagyományosnak számító tavaszi családi nyílt napjára. Az esemény sztár vendégei: Kozma Orsi, Balázs Andi, Józan László, Hajnal János, Varga Ádám és Borbély Richárd.

A HEROSZ Budapesti Állatotthon idén is tárt kapukkal várja az állatbarátokat nyílt napjára, ahol az egész család egy igazán izgalmas, vidám napot tölthet el az otthon lakói, munkatársai, a lelkes önkéntesek és hasonszőrű állatbarátok társaságában ? tudatta Domak Ibolya.

A szervezők ezúttal is számtalan érdekes programmal várják a látogatókat. Lesz kutyás bemutató a Falka City Kutyaiskola és a Pólus Kutyaiskola közreműködésével, nagyon zöld óra Gévai Csilla meseíró és könyvillusztrátorral, Állati mesék a papírszínház tolmácsolásában, barátság nyakörv készítés, ingyenes kutyakozmetika és kutya szépségverseny ? melyre bárki nevezhet saját kutyusával vagy az állatotthon egyik lakójával. Aki szeretné, elviheti egy sétára az állatotthonban élő kutyák egyikét, de a cicák is nagyon várják már a simogató kezeket.

A jelenlévők ellátásáról házias büfé gondoskodik, de természetesen nem marad el a már tradíciónak számító bográcsozás sem. A garázs- és sütivásár bevételeit pedig az állatotthonban lakó kutyák, cicák valamint egyéb állatok életkörülményeinek javítására fordítják a szervezők. A rendezvény jövő szombaton 10-től 15 óráig áll nyitva a látogatók előtt Dél-Budán a XXII. kerületi Brassói és Nyél utca találkozásánál. A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt!

HEROSZ Budapesti Állatotthon

Állatotthonunk 1991-ben nyitotta meg kapuit (jogelőd 1882-ben alapított Herman Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédő Egyesület) a főváros első állatotthonaként, kizárólag adományozó állatbarátok jóvoltából. Az Állatvédelmi Világszövetség (WSPA) és az Angol Királyi Társaság (RSPCA) munkánkat közép-kelet-európai viszonylatban egyedülállónak minősítette. Természetvédelmi területen lévő kis oázisunk 2700 m2-es zárt területen, a legkülönfélébb állatoknak ad otthont.

Otthonunk állandó telt-házzal működve 70-80 kutyának és 20-30 macskának tud ideiglenes menedéket adni. Éves viszonylatban kb. 300 kutyát és 150 macskát sikerül gazdához juttatnunk. Rajtuk kívül kisrágcsálók (hörcsög, degu, csincsilla), kisragadozók (vadászgörény, borz, mosómedve), díszmadarak (pinty, különféle papagájok), hüllők (kígyók, békák, különféle teknősök) lakói állatotthonunknak.

Szóljon hozzá!