ZETApress

hírportál

Szurkolók, huligánok vagy hősök?

Szurkolók az állatokért. Hang a hangtalanokért. Mi vagyunk azok, akik nem félünk, akik a leglehetetlenebb, a legembertelenebb körülmények közül is kihozzuk az állatokat! ? talán ez lehetne a mottója a Szurkolók az állatkínzók ellen mozgalomnak.

Mindenki előtt köztudott Fülöp kutya tavalyi szomorú története, amely elindította ezeket a srácokat azon az úton, amely nem szól másról, mint az állatmentésről, az önzetlenségről. Érdekes helyzeteket hoz az élet. Ilyen például az, amikor egy művészeti galéria, az eReSz Klub látja vendégül az állatvédők egyik csoportját. A vendéglátásból aztán barátság alakul ki, amely szépen lassan hatékony együttműködéssé fejlődik.

Ezek az önkéntesek tükröt tartanak a magyar társadalom elé a maguk módján. Cenzúrázatlanul, politikától mentesen, határozottan és sikeresen. Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy 2017. június 25-én a szurkolók, a civilek és más állatvédő egyesületek békés, gyertyás felvonuláson 1500 fővel emlékeztek meg a kegyetlen körülmények között elhunyt Fülöpről. Felhívják a figyelmet szinte mindennap a magyarországi állattartásban uralkodó brutális állapotokra. Fáradhatatlanul küzdenek minden elesett állatért, egyre több támogatót gyűjtenek maguk köré és munkájuk sikerességét bizonyítja az is, hogy Magyarországon kiszabták az első letöltendő börtönbüntetést állatkínzásért.

Aki támogatni szeretné erőfeszítéseiket biztosan talál rá módot. Ha szeretné felvenni velük a kapcsolatot, akkor azt a Facebook-oldalukon teheti meg. A magunk módján mi is segítettünk néhány aprósággal. Az Óramániások csoportterápiáján Faa Sándor: Dali-karikatúráját kisorsolva és az eReSz Klub egy napos bevételét felajánlva gyűjtöttünk némi támogatást a csoportnak és ezen a héten Szalai Klári festménye került licitre ugyanezzel a céllal ? tudtuk meg Rádi Károlytól. Ezúton is kérünk mindenkit arra, hogy bármilyen csekélységgel legyen szíves támogatni a szurkolókat, mert nagy szükség van a munkájukra!

Szóljon hozzá!