ZETApress

hírportál

Kutyások a Bókay-kertben

KutyafesztiválNagyszabású jótékonysági kutyafesztivál lesz a XVIII. kerületi Bókay-kertben július 21-én szombaton 09-től 22 óráig. Kutyás fesztivál várja a kutyabarátokat a nyár derekán Dél-Pesten. A bulit a jótékonyság, az állatvédelem és a felelős állattartás jegyében rendezik ? tudatta Jánosi Katalin sajtófőnök.

A szakmai előadások, bemutatók mellett könnyűzenei koncertek, játékok is várják a kutyabarát közönséget az I. DogMopolitan Jótékonysági Kutyafesztiválon. Kutyaugatástól lesz hangos július 21-én a budapesti XVIII. kerületi Bókay-kert (bejárat a Margó Tivadar utca felől), ahol megrendezésre kerül a Kutyafesztivál. Lesz minden, mi kutya és gazdi szem-szájnak ingere: játékok, bemutatók, könnyűzenei koncertek, mindemellett nagy szerepet kapnak a felelős állattartással, állatvédelemmel kapcsolatos szakmai előadások, beszélgetések, tapasztalatcserék.

A szakma neves képviselői vezetik be a gazdikat, a kutya- és állatbarátokat a különböző témák részleteibe. A szakmai előadásokon minden kutyatartó megtalálhatja a számára legérdekesebb témát: kedvenceink egészsége, helyes nevelése, táplálása, mozgatása, de megismerhetjük a segítőkutyák feladatait is. A kutyatartás szinte minden momentuma sorra kerül a fesztiválon a kiskutya megérkezésétől egészen a fájdalmas búcsúig.

Kicsit részletesebben a programokról

Jó tanácsokat kaphatunk a Dr. Rex Kutyás Egyesülettől, hogyan készüljünk a kiskutya érkezésére és az első idők túlélésére. Lesz szó a szobatisztaságra nevelésről, beilleszkedésről, a szeparációs szorongás megelőzéséről. A kutyánk jellemfejlődéséről, helyes neveléséről ? és nem mellesleg a Gazdi helyes neveléséről ? hallhatunk délelőtt Nyakas Gábortól, délután pedig Kiss Gábortól.

Nagyon fontos témákat érintenek az előadások a kutyák egészségét illetően: a Murmuczok-tól mindent megtudhatunk, amit az egyik legveszélyesebb, parazita által terjesztett betegségről, a szívférgességről tudni kell, beleértve a védekezési és kezelési lehetőségeket is. A kedvencek helyes táplálása is sorra kerül: a témáról dr. Fodor Kinga tart előadást. Két különleges szakmáról is szó esik: megismerhetjük a kutyamasszás és a hidroterápia jótékony hatásait Jeszenszky Zsuzsa és Látó Márton tolmácsolásában.

A Pestlőrinci Kutyaiskola a kutyatámadás kiváltó okait részletezi majd: minden kezdő és haladó gazdinak hasznos információkkal! A segítő kutyák jótékony hatásairól Dr. Rex gazdájától, dr. Varga Károlytól hallhatunk történeteket, végül pedig egy olyan téma kerül sorra, mely minden gazdi életének talán a legnehezebb pillanatáról beszél: kedvencünk elvesztéséről, a gyászfeldolgozásról, a családtagként szeretett kutya elengedéséről hallhatunk Horváth Norbert coachtól. Az előadásokat és bemutatókat színes kirakodóvásár kíséri, ahol a kutyás termékek mellett bemutatkozik számos fajtamentő ? és állatvédő egyesület.

A fesztivál jótékony célt is szolgál

Segítik a munkánkat? Az ismert menhelyeknek szerencsére van folytonos támogatója, mi azokat a menhelyeket fogjuk segíteni és kiemelni, akik saját tőkéből, szívvel-lélekkel dolgozva tartanak fenn egy-egy menhelyet. Az ő munkájuk számunkra dicséretes és követendő. A végcél mindenképpen az, hogy a DogMopolitan egy minden évben megrendezésre kerülő olyan fesztivál legyen, amely kikapcsolódást, szórakozást nyújt kutyásnak vagy anélkül érkezőnek egyaránt. A kutyatartók figyelmét fel kell hívni a helytelen kutyatartásra, és minél több rászoruló menhelyen ? az idei évben a DogMopolitan az EbÁrvaházat ? szükséges segíteni, és azt gondolom, az is jelentős eredmény lesz, ha csökkenteni tudjuk a felelőtlen gazdik számát, és növelni a felelősségteljes ebtartók táborát ? nyilatkozta Feller Kitti, az I. DogMopolitan Jótékonysági Kutyafesztivál fő-szervezője.

A fesztivál repertoárját azonban nem csak kutyás fellépők, előadók színesítik: lesz színház gyerekekkel (Grimm-Busz színház), majd több koncertet is élvezhet a közönség a nap folyamán: fellép Vastag Csaba, a Happy Gang, a Kiscipő zenekar Republic dalokkal, a napot pedig a Kozmix zárja. Részletek idekattintva olvashatók.

Szóljon hozzá!