ZETApress

hírportál

Négylábú törzsutas

Anderson JoeyJoey lett az easyJet első négylábú törzsutasa. Joey, a vakvezető labrador nemcsak az utastársak és a légi-kísérők rajongását vívta ki 35 easyJet útja során, de már szelfizett a kapitánnyal is, sőt most első négylábúként lépett be a légitársaság törzsutasai közé ? tudatta Solti Alexandra, Avantgarde Public Relations Kft.

Jan Robson 5 éve él Joey-val, és főleg London és a ciprusi Paphos között repülnek együtt. A 7 éves labrador a gépen általában gazdája lábánál alszik, félúton az utasok legnagyobb örömére végigsétál a fedélzeten, hogy átmozgassa végtagjait. Leszálláskor cukorka helyett jutalomfalatot kap, mivel a kutyák füle is bedugulhat landoláskor, de egy kis rágcsálással ezen könnyen lehet segíteni.

Európa vezető légitársasága minden évben többszáz olyan utast szállít, akik segítőkutyával repülnek, 2012-ben pedig ESAAG (easyJet Special Assistance Advisory Group) külön tanácsadó testületet hozott létre annak érdekében, hogy a speciális igényekkel rendelkezők utazását minél kényelmesebbé tegyék. A testület segített az easyJetnek bevezetni a fedélzeti kerekesszékeket és együtt alakították ki a mozgássérültek számára is könnyen használható mosdókat is.

Az easyJet Európa vezető légtársaságaként egyedülálló úthálózatot kínál utasainak, a lehető legjobb módon köti össze Európa első számú reptereit elérhető áron és barátságos kiszolgálással. Az easyJet utasainak száma meghaladja az évi 70 milliót, közülük 12 millió üzleti célból utazik. Az easyJet több mint 240 repülőgépe 870 útvonalon közlekedik, 31 ország mintegy 138 repterét érintve. Európában több mint 300 millió ember él olyan helyen, ahonnan legfeljebb 1 órányi autóúttal elérhető valamelyik, az easyJet által használt reptér.

A légitársaság számára fontos a fenntartható fejlődés és a környezet: az easyJet fejlesztéseiben a legfejlettebb technológiát használja, hatékonyan működik. Az ülőhelyek magas kihasználtságának köszönhetően 22 százalékkal kevesebb az egy kilométerre jutó CO2 kibocsátás utasonként, mint egy hagyományos légitársaság ugyanazon útvonalán. Az easyJet dinamikusan fejlődő hálózattal rendelkezik: Budapestről jelenleg London Gatwick, Berlin, Párizs, Lyon, Genf, Bázel, Velence és Amszterdam a közvetlenül elérhető úti célok.

Szóljon hozzá!