ZETApress

hírportál

Sok jó kutyás sokra megy!

Figyelemfelkeltő takarítást szerveznek ismét a belvárosi kutyások, mert őket zavarja leginkább az ott hagyott kutyagumi. Szerintük is fontos, hogy minden gazdi összeszedje a kutyája után a piszkot! ? tudatta Császári Flóra kommunikációs vezető.

Idén 7. alkalommal takarítják ki a felelős gazdik a belváros egyik legszebb terét, a Szabadság teret. Az EB OVO Egyesület figyelemfelkeltő akciója immár hagyomány. A szervezet már 6 éve dolgozik azon, hogy a városi békés együttélést segítse. Az egyik mindennapi konfliktusforrás a kutyapiszok. Az EB OVO csapata szerint is a gazdi feladata kutyája után feltakarítani. Az egyesület által kidolgozott etikai kódex első pontjában is az szerepel, hogy a kutyatartók önként takarítsák el a kutyájuk után a piszkot.

Az EB OVO csapata a kutyázás jó oldalára kívánja felhívni a figyelmet a tavaszi nagytakarítással, azáltal hogy eltüntetik a kevésbé jó oldalát: az otthagyott kutyagumit. A cél, hogy minden gazdi a saját kutyája után felszedje a szemetet, így sosem marad piszok gazdátlanul. Az EB OVO Egyesület vár mindenkit szeretettel április 24-én vasárnap 11-től 13 óráig tartó rendezvényére az V. kerületi Szabadság térre! Részletek idekattintva olvashatók.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=lJz6A-ClMXU[/youtube]

Szóljon hozzá!