ZETApress

hírportál

Lépjünk együtt a 6. EB OVO Pikniken!

EB OVO piknikVan-e még probléma a kutyás életmód körül? A felelős városi kutyatartást népszerűsítő egyesület, az EB OVO Egyesület idén arra hívja fel a figyelmet, hogy mennyire fontos az, hogy a kutyatartók egyre tudatosabbak legyenek, ezért egész napos kutyás pikniket rendez szeptember 27-én vasárnap a belvárosi Szabadság téren.

Idén 6. alkalommal rendezzük meg a belváros legnagyobb civil-kutyás rendezvényét az V. kerületben. Célunk a kulturált kutyatartás népszerűsítése egy példamutató integrált program keretében, ahol kutyás és nem-kutyás, felnőtt és gyerek, belvárosi és vidéki emberek is jól érezhetik magukat. Egyre többen élünk kutyával a városban, és egyre többen tartjuk fontosnak, hogy ezt a fajta életmódot fejlesszük, sőt, a társadalom által természetesen elfogadott szintre emeljük. A felelősségteljes kutyatartók érdekképviseleteként küldetésünknek tartjuk, hogy a kutyásokkal együtt, közösen fejlesszük a kutyás társadalom tényezőit ? tudatta az EB OVO Egyesület.

Az új életmódot érintő egyik legnagyobb konfliktusforrás a kutyapiszok. Ezért a pikniken tesztelni fogjuk a kutya vécét, sőt, segítséget adunk a vécére szoktatáshoz. A rendezvényen egy másik problémára is megoldást keresünk. A gazdi sok helyre nem viheti magával a kutyáját, a kánikulában azonban életveszélyes bármilyen állatot az autóban hagyni. Erre adhat megoldást egy magyar találmány, a kutyaparkoló. A Kutyaparkoló.hu portállal együttműködve arra keressük a választ, hogy van-e igény az ilyen irányú fejlesztésekre, valamint bevonjuk a felelős városi gazdikat a további munkába is.

A rendezvényen lesz városi kutyás tréning felnőtteknek, valamint a Kutyológia csapata kutyás gyerekfoglalkozással készül, amely egész délután a füves területen folyik majd. Az EB OVO workshopon Budapest kutyás közösségeinek adunk teret a tapasztalatcserére és arra, hogy a mindennapos kutyatartási problémákra találjunk közösen megoldást. A sok szakmai programon kívül látványos kutyás bemutatók, egész napos gyerekfoglalkozások, 11 órakor Huzella Péter gyerekkoncert, kézműves vásár, és a Vizslafotózás jóvoltából kutyás fotózkodás is színesíti a napot. A pikniket a Magyar Császári Pillanatművek koncertje zárja este 18 órakor. Várunk szeretettel, kutyával, gyerekkel, bringával, vagy csak hozd magadat! Lépjünk együtt a kutyás jövőért szeptember 27-én vasárnap 10-től 18 óráig a belvárosi Szabadság téren! Minden információ idekattintva megtalálható.

Szóljon hozzá!