ZETApress

hírportál

Kutyastrandra kutyamelegben!

Kutyabarát strandOKKutyameleg van? Irány a kutyastrand, mert már ez sem lehetetlen! Tavaly nyáron nagy port kavart, és felkapott téma lett, hogy a kutyások hol strandolhatnak együtt kedvenceikkel, hivatalosan hol engedhetik őket a vízbe? Eddig saját környékükön keresetek olyan félreeső partszakaszt, ahol nem zavar senkit ha a kutya ott úszik, vagy megrázza vizes bundáját.

Az igényeket felismerve az EB OVO Egyesület elkezdett foglalkozni a kérdéssel, és megalkotta ismét a 2015-ös magyarországi kutyastrandok térképét is ? tudtuk meg Császári Flóra kommunikációs vezetőtől. Bizonyára a legtöbb kutyatartó belefutott már abba a kérdésbe, hogy a nyári hőségben hol talál olyan vízpartot, ahol négylábú társával együtt élvezheti a strandolást? A kutyák általában szeretnek úszni, játszanak a vízben, ugyanúgy élvezik a csobbanást, mint gazdáik. Ám nem mindegy, hogy hova visszük fürdeni magunkkal a kutyát. Kevés helyen van kijelölt kutyaúsztató hely, sőt van ahol kifejezetten tilos kutyát a vízbe vinni, mint például a Balaton part legtöbb részén.

Viszont több vízparton is szabad kutyát fürdetni, sőt egyre több a kutyabarát kemping is, amik külön kutyastrandnak kialakított partszakasszal rendelkeznek. Ezeket a magyarországi kutyabarát strandokat gyűjtötte össze az EB OVO Egyesület egy térképen. A felelősségteljes kutyatartók egyesülete 2014 tavaszán kezdett foglalkozni a kérdéssel, majd az előző éves tapasztalatok alapján idén tavasszal tovább bővítette a kutyabarát vízpartok térképét. Az országban a feltérképezett eb barát strandok száma közel harminc darab, tehát útikalauz a kezünkben, indulhatunk kedvencünkkel országszerte strandolni! A térkép az egyesület Fatebook-oldalán és honlapján is megtalálható.

Szóljon hozzá!