ZETApress

hírportál

Sok kutyust hazavittek

Adj egy esélyt!Örökbefogadó napot rendeztek ma a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állategészségügyi Szolgálat Illatos úti telepén. A szervező Vigyél Haza Alapítvány minden örökbe fogadott kutya ivartalaníttatását átvállalta. A szakadó eső ellenére 38 kutyát és 7 cicát adtak örökbe! Főleg a kölykök, s nem az idős nagytestű kutyák találtak gazdára.

Az Illatos úti telepre ? ahol 140 kutya várta új gazdáját ? több mint háromszázan látogattak el. A mikrocsippel ellátott kiválasztottakat oltva és féregtelenítve adták örökbe ötezer forint térítési díj ellenében. A helyszínen az alapítvány önkénesei és a telep munkatársai tanácsokkal segítették a megfelelő választást, sőt Budapest belterületén kívánságra házhoz vitték az örökbe fogadott állatokat és gazdáikat. Az Illatos úti telepre évente ? csupán Budapestről ? több mint háromezer kutya kerül be, sokat közülük saját gazdája ad le. A rendelkezésre álló mindössze 94 férőhely sajnos nem oldja meg az állandó helyhiánnyal küzdő telep gondjait. A túlzsúfoltság miatt több állatot csak akkor tudnak befogadni, ha sikerül örökbe adni néhányat a gazdára váró kutyák közül.

Az alapítvány az eseménnyel egy időben megkezdte az országban egyedülálló, egész éves születés-szabályozási programját: ennek keretében átvállalja az ivartalanítás költségét valamennyi, az Illatos útról magánszemély által örökbe fogadott szuka kutya után. Az Örökbefogadó nap sikerét önkéntesként segítette Póth Diána többszörös magyar bajnok műkorcsolyázónő, aki családjával három nehéz sorsú kutyát is örökbe fogadott már az Illatos útról.

Szóljon hozzá!