ZETApress

hírportál

Ragadozónap Budakeszin

Budakeszi hiúzAz ünnepi időszak utolsó szabad szombatján egyedülálló programmal várunk mindenkit a Budakeszi Vadasparkba! 2015. január 3-án a látogatók egy különleges program keretében ismerhetik meg a Magyarországon őshonos nagyragadozókat ? tudatta Jaloveczky Viktória sajtóreferens.

A parkban élő medve, farkas, hiúz és sakál lesz az előadások főszereplője, a szakvezetések is ezekről a csodálatos vadakról szólnak majd. A programot a látogatók kedvenceivel, a mosómedvékkel és a nyestkutyákkal nyitjuk meg, ezt követően azonban egész nap a villogó karmoké és csattogó állkapcsoké lesz a főszerep. A szakvezetéssel egybekötött farkas és medve látványetetéseket követően Csabi, a kárpáti hiúz ezen a napon először mutatja be a közönségnek a Kisállatsuli óráin tanultakat. Gondozói hónapok óta tréningeznek vele, így a közös munka eredményét a látogatók is megnézhetik. A hiúz alapvetően nagyon félénk állat, a természetben kerüli az emberrel való találkozást, így ez a program valóban különleges élmény az állatbarátok számára.

A Budakeszi Vadasparkban a lelkiismeretes, szakszerű gondozásnak és a rendszeres tréningeknek köszönhetően alakult ki ember és állat között ez a ritka bizalmi viszony, amely látványos eredményével mostantól hétköznaponként a Kisállatsulik alkalmával is találkozhatnak a látogatók. A nap azonban még ezzel a különleges élménnyel sem ér véget: a programok sorát a sakálok és a kis-ragadozók látványetetésével zárjuk a Nagy Ragadozó Napon. Pontos program (kizárólag ezen a napon, a szokásostól eltérő időpontokban): 10:00 mosómedve, nyestkutya kisállat suli, 11:00 farkas látványetetés, 11:30 medve látványetetés, 12:00 hiúz látványetetés és előadás, 13:00 sakál látványetetés, 14:00 kis-ragadozó látványetetés és szakvezetés.

Szóljon hozzá!