ZETApress

hírportál

A Szőrmének Arca Van

A NOÉ Állatotthon Alapítvány és az Állatvédőrség is csatlakozott A Szőrmének Arca Van kampányhoz, melyet Szabó Balázs indított. Balázs volt az, aki korábban kitalálta és elindította a 11 vers kampányt a Facebookon, mely hatására az egész oldal magyar versekbe borult. Minden jel arra mutat, hogy a tiltakozó, figyelemfelhívó, oktató kampánynak szintén hasonló sikere lesz.

A 11 vers után Szabó Balázs ezúttal A Szőrmének Arca Van névvel indított állatvédő kampányt a legnagyobb közösségi oldalon. Jóllehet kezdeményezése elsősorban a szőrme iránti keresletet kívánja visszaszorítani Magyarországon, állatvédő mivoltában éppúgy szól a hazai állatmenhelyek áldatlan helyzetéről vagy az állatkínzások szigorúbb büntetéséről. A Szőrmének Arca Van kampányhoz csatlakozott a két legnagyobb magyar állatvédő szervezet, a Noé Állatotthon Alapítvány és az Állatvédőrség is.

Miért is harcol a kampány? ? Hogy Magyarországon csökkenjen a kereslet a szőrme iránt; azaz egyre kevesebben járjanak szőrmebundában, használjanak szőrme kiegészítőket és felnőjön egy olyan generáció, aki már tudja, hogy a mosómedve bunda, csak a mosómacinak áll jól. A kampány a tervek szerint messze túlmutat a szőrmekérdésen. Fel kívánja hívni a figyelmet a tudatos döntés, tudatos vásárlás fontosságára, hiszen az egyik legfontosabb üzenete, hogy ne vásároljunk olyan terméket, mely az állatok szenvedésével jár! És ez éppen úgy igaz a szőrmére, a nagyüzemi állattartásra, a húsfeldolgozásra, az élő állatok szállítására, az állatkísérletekre, az állatokon való tesztelésekre, az állatkínzásokra, de a felelőtlen állatszaporításra is!

Kiemelt szerepet kap a kampányban az oktatás, a szemléletformálás felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Mindehhez szükséges a megfelelő platformok megtalálása, kialakítása a médiában és a közoktatásban is! A NOÉ Állatotthonnak korábban már volt egy átfogó, nagyszabású szőrmeellenes kampánya, melyről részletek idekattintva találhatók a weboldalukon. Ezért sem volt kérdés egyetlen pillanatig sem az alapítvány csatlakozása a mostani kampányhoz.

November 28-a a Szőrme Ellenes Világnap, melyhez az egész világon csatlakoznak állatvédő szervezetek, magánszemélyek és szinte minden nagyvárosban lesznek megmozdulások a szőrme iránti kereslet visszaszorítására. A Szőrmének Arca Van kampány szervezői is készülnek erre a napra, a magyarországi eseményekről részletek hamarosan megjelennek a Kampány Facebook-oldalán.

Szóljon hozzá!