ZETApress

hírportál

Vigyázzunk a cicusokra!

Fekete ünnep, fekete macskák veszélyben. Mindenszentek és Halloween ünnepe nem mindenkinek az emlékezésről vagy a tökfaragásról szól, hanem sajnos sok sátánista szeánsz is zajlik ilyenkor, melyeken állatok is szörnyű kínzások áldozatai lehetnek ? tudatta Schneider Kinga, PR munkatárs.

Évek óta ebben az időszakban a NOÉ Állatotthon felhívja a cicatartók figyelmét az esetleges veszélyre. Hogy mindezt mire alapozzák? Sajnos idén is a sokadik telefont kapják a napokban, melyekben kizárólag fekete, esetleg hófehér cica iránt érdeklődnek. Feltűnő ez azért is, hiszen amúgy a fekete szín nem a legkedveltebb az örökbefogadók között. Amikor elhangzik a válasz, hogy fekete és fehér állatot november 2. hetéig nem lehet tőlük örökbe fogadni, érdekes módon senki nem érdeklődik tovább. Sejtésük szerint, az ilyen telefonok mögött lehetséges, hogy sátánisták, állatkínzók állnak, akik különböző fekete mágiával kapcsolatos rituálékra keresik az állatokat, feláldozás céljából.

Ezért idén is nyomatékosan felhívják a gazdik figyelmét, hogy ebben az időszakban tartsák lakat alatt kijárós fekete és fehér cicájukat, mert ha az állatkínzók nem találnak menhelyről macskát, elindulnak az utcákon körülnézni, és jobb nem belegondolni, mi történik, ha megfelelő színű cicát találnak. A NOÉ Állatotthon védenceit az alapítvány szigorú örökbe adási metódusa és munkatársak széles körű tapasztalata megvédi. De úgy tűnik hiába volt a korábbi években is a figyelemfelkeltés és a figyelmeztetés, ebben az időszakban mégis sokszorosára emelkedik az elveszett cicákról szóló bejelentések száma. Az örökbe fogadni vágyóktól türelmet és megértést kérnek, néhány hét múlva örömmel várják a bársonyfekete, vagy a hófehér cicára vágyókat újra. Ez idő alatt is várják az Állatotthonban a látogatókat, a cicák kifutóiban is.

Szóljon hozzá!