ZETApress

hírportál

Filó Team az állatokért

Megalakult a Filó Team Állatvédő Egyesület. Filó Andor a ’90-es években a kick-boxban elért kimagasló eredményeivel vált a sportélet ismert figurájává. Az elmúlt évektől lelkes környezet és állatvédő munkájának köszönhetően a bajba került állatok életének megmentésével is foglalkozik – tudtuk meg az érintettől.

Feladata sajnos van bőven, így egy évnyi előkészület után nemrég bejegyzésre került az Andor nevével fémjelzett állatvédő egyesület. A szegedi székhellyel létrejött egyesület tágabb térségben (országosan) folytatja nélkülözhetetlen munkáját. Nincs unalmas hétköznap a Filó Team Állatvédő Egyesület körül, hiszen minden napra jut életmentő feladat. Nagyon sok a megunt, utcára dobott, feleslegessé vált házi kedvenc, akikről az emberek lemondanak, az állatvédők pedig megmentik azok életét.

A frissen beindult lelkes csapatot az Orpheus Állatvédő Egyesület működési területtel támogatja, de nagy szükség lenne az állatok etetése, gondozása, gyógykezelése kapcsán további támogatók, segítők felajánlásaira is. Az egyesület az 10918001-00000093-75800008 hivatalos bankszámlaszámára fogad adományokat, melyet az állatmentő csapat 100%-ig az állatmentő tevékenységére fordít. A működést segítő és életmentő pénzadományok mellett az egyesület köszönettel fogadja a munkával segítő állatorvosok, önkéntesek segítségét, de adományként nagy segítség pl. kutyaház, állateledel, rongy, építőanyag felajánlás is.

Az egyesülettel a kapcsolatfelvétel a facebook mellett e-mail címükön, vagy a +36-70-387-6784 telefonszámon lehetséges. A Filó Team Állatvédő Egyesület az állatok mentése mellett a közeljövőben állatterápiás programokkal, kutyaiskolával, oktatási segédlettel nyit a lakosság (nem csak az állattartók) felé. A cél a környezettudatosság és a felelős állattartás népszerűsítése, az egészséges életmódra ösztönzés, a környezettudatosság hatékonyabbá tétele.

Szóljon hozzá!