ZETApress

hírportál

Kutyákról a Columbuson

Budapest és Gödöllő lesz a házigazdája a világ legnagyobb éves kutyás eseményének, a Kutya Világkiállításnak május 16-a és 19-e között, ahol a tervek szerint több mint 30 ezer kutya szerepel ? tudtuk meg a délutáni sajtótájékoztatón, a Vigadó térnél horgonyzó Columbus hajón.

A Világkiállításra egy turisztikai kisfilmet is készített a MEOE, ami ma került először bemutatásra. Az imázs filmben Budapest és Gödöllő főbb látnivalóit mutatják be, természetesen kutyákkal és számos ismert magyar közéleti személyiséggel. A szervezők 100-150 ezer látogatóra számítanak a Hungexpón és a Gödöllői Királyi Kastélyban. A Világkiállítás védnöke Dr. Gémesi György, Gödöllő Város polgármestere lesz.

A kiállításhoz számos kísérőrendezvény kapcsolódik: kutyás bemutatókkal, interaktív tájékoztató programokkal, a felelős állattartásról szóló előadásokkal készülnek a szervezők a Hungexpon. A Nemzetközi Kinológiai Szövetség (FCI) magyar tagszervezete, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete (MEOE) a 2009-es pozsonyi világkiállításon megtartott közgyűlésen nyerte el az idei seregszemle megrendezésének jogát. Magyarország harmadik alkalommal láthatja vendégül a világeseményt: a legelső, 1971-es budapesti kiállítás után 1996-ban is a magyar főváros rendezte meg a nemzetközi programot ? mondta el Korózs András, a MEOE elnöke.

A esemény kiemelt fontosságú üzenete a felelős állattartás, így bemutatkoznak majd az állatvédelemmel foglalkozó magyarországi szervezetek, emellett állatorvosi és állatvédelmi konferencia is szerepel a programban. Az állatszeretet jegyében nem csak a kutyabarátok számíthatnak maradandó élményre, hiszen macska- és kisállat-kiállítás is gazdagítja a programot. Az FCI Közgyűlése is Budapesten ülésezik két napon keresztül: egyik legfontosabb napirendi pontjuk az új vezető megválasztása lesz, ugyanis Hans Müller jelenlegi elnök húsz év után távozik posztjáról.

Budapest mellett Gödöllő lesz a programok másik helyszíne, amely számos fajtaspecifikus kiállítást és kutyás sportrendezvényt lát vendégül. A kastélyparkban rendezik meg például a magyar kutyafajták világkupáját, az agár Európa-kiállítást, valamint az angol és ausztrál kutyák közép-európai kupaversenyét. A kiállítás részletes programjairól idekattintva lehet tájékozódni.

Szóljon hozzá!