ZETApress

hírportál

Menjek, vagy maradjak?

Kondorosi Ferenc volt igazságügyi államtitkár, majd kormánybiztos nemrég kilépett pártjából és gazdasági pályára lépett ? írja a mai Magyar Nemzet. Nekem a KRESZ módosítása jut róla eszembe: az, ahogyan a járda széléről le akarta csalogatni a gyalogosokat az autók elé.

Kutyámmal gyakran sétálgatok. Mazsi végigszaglássza a fák törzseit, az útszéli kukákat. A kereszteződésnél megáll, és csak akkor megy át, ha engedem. Amíg meg nem unja a szimatolást, addig nem is erőltetem, bárki is siettetni akarná.

A minap is sétáltunk, s egy keresztutcához érkeztünk. Legalább két méterre álltam a járda szélétől, s Mazsi egy fa tövében végezte a dolgát. Már készítettem a nylonzacskót, hogy a végterméket összeszedjem, amikor egy elém kanyarodni akaró autó megállt az úton. A vezető kiintett, jelezte, hogy haladják át. Természetesen nem tettem. Sem a kutyát nem akartam megzavarni a ?munkában?, sem a ?produktumot? nem akartam a járdán hagyni. Visszaintettem, s az autós továbbhaladt.

Hajnal lévén nem volt forgalom, így az autós sem tartott fel feleslegesen senkit maga mögött. Azóta sem értem, mire volt jó ez az új szabály, hogy már nem csak a járdáról lelépő, de az úttesthez közeledő gyalogosokat is át kell engedniük az autósoknak. Mint tavaly ilyenkor megírtuk, minket eddig sem és ezután sem tudnak lecsalogatni a járdáról.

Szóljon hozzá!