ZETApress

hírportál

Gazdaváró kutyusok

Örökbefogadó napot tartanak az Illatos út 23/A-ban január 19-én, szombaton 10 és 15 óra között, mivel a Fővárosi Ebrendészeti Telep 94 férőhelyén jelenleg csaknem kétszáz gazdátlan kutya várja, hogy valaki hazavigye ? adta hírül a Vigyél Haza Alapítvány, mivel mára drámaivá vált a helyzet a telepen.

Az elmúlt időszakban szinte állandósult a telt ház a telepen és a nehéz helyzetet tovább fokozza a szilveszteri petárdázás időszakában megrémült és elszabadult kutyák nagy száma is. Szombaton az állatvédő szervezetek különböző szolgáltatásokkal igyekeznek megkönnyíteni az örökbefogadást: önkéntesek helyszíni tanácsadást végeznek, a Vigyél Haza Alapítvány kutyakozmetikusai megnyírják, fésülik és megszépítik a gazdit kereső ebeket, akikről fotók is készülnek, az alapítvány januárban megkezdett születésszabályozási programja keretében pedig valamennyi ezen a napon örökbe fogadott, legalább 5 hónapos kan és szuka kutya ivartalanítási költségét is átvállalják.

Kutyakiképzés, oltás ajándékba

Az Állatmentő Liga a szombaton gazdára talált ebek egy év múlva esedékes veszettség elleni oltásának díját állja és egy induló csomaggal segíti az új kutyatulajdonosokat, a Cerberos Kutyaiskola pedig kedvezményes kutyakiképzésre ad lehetőséget. Az állatok ezen a napon is oltva, féregtelenítve, regisztrált mikro-chippel ellátva, mindössze ötezer forint térítési díj ellenében kerülhetnek új otthonaikba. A telep munkatársai felhívják azon gazdák figyelmét, akiknek kedvence a szilveszteri időszakban kóborolt el, keressék fel az Illatos úti telepet, vagy nézzék meg a weboldalukat, hogy még az örökbefogadó nap előtt megtalálhassák elveszett állataikat. A kóbor, valamint leadni kívánt állatokról bejelentést tehet a hét minden napján 07 és 19 óra között a +361-301-7500 telefonszámon.

Szóljon hozzá!