ZETApress

hírportál

Kutyás találkozó örökbefogadással

Április 18-án, szombaton 10 és 15 óra között nagyszabású kutyás találkozóra és örökbefogadó napra várják az állatbarátokat a Noé Állatotthon Alapítvány rákoscsabai menhelyére. Az örökbefogadó napon minden menhelyi kutyát chipezve, és a rendezvény fő támogatója, az Intervet jóvoltából Scalibor kullancs- és szúnyog elleni nyakörvvel ellátva adnak gazdához ? tudtuk meg Sajtóosztályuktól.

A helyszínen lehetőség lesz kedvezményes mikrochipezésre is korlátozott számban, 1800 forintos áron, így aki még nem chipeztette be kedvencét, az most megteheti. A programok között lesznek állatorvosi és állattartási előadások, kutyabemutató felnőtt és kölyökkutyákkal, valamint állatorvosi- és viselkedési tanácsadás problémás kutyusok gazdáinak. Lesz tombola, hastánc-bemutató, a gyerekeknek pedig arcfestés és állatsimogató. A rendezvényre szeretettel várják nem csak az örökbefogadókat, de azokat a gazdikat is, akik korábban a menhelyről fogadtak örökbe kutyust és van kedvük visszalátogatni kedvencükkel az otthonba.

Az állatotthonban jelenleg közel 600 kidobott, megunt, rossz körülmények közül vagy altatás elől mentett állatról gondoskodnak az állatvédők. A mintegy 300 kutyán kívül élnek itt cicák, nyulak, mosómedvék, rágcsálók, emuk, díszmadarak, kicsi és nagy gazdasági haszonállatok, sőt, még egy őz és egy szarvas is. Utóbbiakat csak virtuálisan lehet örökbe fogadni az alapítvány honlapján keresztül, ahol a részletes program és az örökbe fogadható állatok fényképei, leírása is megtekinthető. Aki néhány finom falattal (például zöldségekkel, vagy tojással) érkezik a rendezvényre, kézből is megetetheti kedvenceit.

Az örökbefogadó napra a belépés ingyenes, ám a kutyával érkezőknek be kell mutatniuk az állat oltási könyvét. A rendezvényre kizárólag egy évnél nem régebbi veszettség- és kombinált oltással, féreghajtással rendelkező, egészséges, jól szocializált, nyakörvvel és pórázzal rendelkező állatokat engednek be. Aki örökbe szeretne fogadni az állatotthonból, az se feledkezzen meg a pórázról és a nyakörvről, ami az örökbefogadás feltétele!

1 hozzászólás

  1. Sziasztok.Ha van olyan haszonállat amit örökbeadtok kérlek irjatok.Hisz mindenki megérdemel még 1 esélyt.
    WWF GREENPEACHE
    santa41@freemail.hu
    Köszönöm.