ZETApress

hírportál

Szelíd pitbullok

Márpedig vannak utcára dobott harci kutyák is! Az Orpheus Állatvédő Egyesület az utóbbi hónapokban több olyan kutyát szedett össze utcáról, melyet feltehetően harcoltatásra próbáltak meg elvadítani ? tudtuk meg sajtósaiktól.

Az állatbarátok véleménye szerint nem csak harci kutya fajtákkal folyhat viadaloztatás, hanem minden olyan négylábúval, melyet sikerül embertől és állattól elzártan, teljesen antiszociálissá torzítani, agresszívvé nevelni. Mégis a régmúltban a bulldogból és a terrierekből kitenyésztett viadalkutyák (a pitbullok) a legalkalmasabbak a hazánkban egyébként bűncselekménynek számító állatviadalok tartásához.

A pitbull is az utcán végzi?!

A pitbullok az évszázadok során arra lettek tenyésztve, szelektálva, generációk százai során, hogy az állatot a harc öröme vigye előre egy ?viadalban?. Egy harcra kiképzett kutya nincs tekintettel más állatokra. A kutya falkaállat, a pitbull nem! ? a harcoltatók állataikat 5-6 hónapos koruk körül teljesen elkülönítik a többi kutyáktól. (lényeg, hogy ne érintkezzen kutyákkal). Az egyre agresszívabb állatokat pusztítási céllal ráengedik kisebb kutyákra, ezzel növelve bennük az ösztönt a pusztításra. Ha nem jön össze 1-1 elvadítás, megeshet, hogy egyszerűen utcára dobálják az egyedeket.

Tetrisz, a pitbull jellegű szuka gazdit keres

A kutyus neve is mutatja, hogy amikor az Orpheus Állatvédő Egyesület állatvédelmi központjába került, korántsem volt egyben. Hátán, fején tépés nyomok, a sebeiben rühatkák, bőrében kullancsok tömkelege élősködött. Utcára feltehetően azért kerülhetett, mert nyugodt, temperamentumos, gazdái számára viselkedése nagy valószínűséggel az életért való küzdelemmel összeegyeztethetetlen volt? szocializált, szerető gazdit keres! Adatlapja idekattintva látható.

Oroszlán embert is harapott

A sárga, terrier jellegű, kan kutya egy kistestű kutyáját sétáltató hölgyet (feltehetően annak irracionális magatartása miatt) megharapott. Az állat egyébként normális természetű, idegállapota stabil. Az állatot az Orpheus Állatvédő Egyesület a hatóságok és a lakosság kérésére közterületről fogta meg. A kutya határozott, fajtakedvelő, humánus gazdát keres. Adatlapja idekattintva olvasható.

Gazdit keresnek a jobb sorsra érdemes, az utcáról mentett háziállatok. Az Orpheus Állatvédő Egyesület állatvédelmi központjában ők ketten és sok további utcáról megmentett állat keresi végső menedékét, szerető gazdáját. A gyógyítás, életmentés, szocializáció után az örökbe adás, a felelős gazdák megtalálása a legnagyobb feladat. A weboldalon és a +36-20-360-9846 mobilszámon elérhetők az állatvédők, és informálódni lehet a négylábú védencekről, az örökbefogadás menetéről is.

Szóljon hozzá!