ZETApress

hírportál

Lecsukják a ló-gyilkost!

Nagy nap ez a mai! A dátum örökre bevésődik a Magyar Állatvédelem történetébe! A Budapest Környéki Törvényszék másodfokú bíróságként súlyosbította az érdi ló-gyilkosra első fokon kirótt büntetést. A mai nappal jogerős ítélet 1 év letöltendő szabadságvesztés lett a korábban felfüggesztett helyett.

Szekerka László Bélát végérvényesen eltiltották az állattartástól és az állatokkal való mindennemű foglalkozástól. A mai naptól nem lehet többé büntetlenül bántani az állatokat! Azzal sem érvelhetnek már bíróságaink, hogy senkit sem ítéltek eddig végrehajtandó szabadságvesztésre, mert az érdi bűnösnek mielőbb rács mögé kell vonulnia! Kár, hogy Felhőt ez már sosem hozhatja vissza!

Mint korábban megírtuk, gyilkos 2010 nyarán, a nyílt utcán, több késszúrással, hidegvérrel meggyilkolta, a szinte még gyerek gazdája szeme láttára Felhő nevű lovát. A ló szinte azonnal meghalt. A kislány sokkot kapott, az édesanyja értesítette a rendőröket, a hatósági állatorvost és az állatvédőket. Bár akkor ott a helyszínen Felhőért már semmit nem lehetett tenni, de az Sz. L. B. tulajdonában lévő iszonyú állapotban lévő másik három lovat azonnal elkobozták tőle, ők a NOÉ Állatotthon Alapítvány gondozásába kerültek.

A vádlottat az elsőfokú Budaörsi Városi Bíróság minden vádpontban bűnösnek találta és 1 év fegyházbüntetésre ítélte, melyet sajnálatos módon 2 évre felfüggesztett. Mind két fél fellebbezett az ítélet ellen. Az elítélt a korábbi határozatok és ítélet ellenére azóta is tartott lovakat, azokkal bérlovaglást és egyéb hasonló jellegű munkákat vállalt ? tudta meg a NOÉ Állatotthon Alapítvány.

A 9 órára kiírt másodfokú tárgyalás a Thököly út 97-101-ben némi csúszással kezdődött. A IV. emeleti 408-as tárgyalóba szólt az idézés, de a nagyszámú hallgatóság nem fért volna el a 11 ülőhelyen, állni viszont nem lehetett. Szerencsére Dr. Stubeczki Sarolta tanácselnök asszony gyorsan döntött, s a földszint 20-ba tette át az ügyet. Tekintettel az eddigi enyhe és visszatartó erővel nem bíró határozatokra és ítéletre, számos állatvédő megjelent. Nem akarták, hogy egy hidegvérrel gyilkoló, súlyos, hosszan tartó állatkínzást bizonyítottan végrehajtó bűnös egy vállrándítással megússza a cselekményt. A jogerős ítélet hallatán aztán mindenki boldogan tapsolt.

A fogházbüntetését Sz.L.B. valószínűleg Baracskán tölti le. Az Anna-majori Célgazdaságban haszonállatokat is tenyésztenek. Reméljük, hogy az elítélt nem kerül majd a sertések és a szarvasmarhák közelébe, s mivel mellék-büntetésként az állatokkal való mindennemű foglakozástól is örökre eltiltották, intézeti fogatos sem lehet! A lovakkal szembeni kegyetlenségét 2010 nyarán már mindenkinek bebizonyította.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Yana is elpusztult | ZETApress
  2. Hírességek az állatokért | ZETApress

Szóljon hozzá!