ZETApress

hírportál

Csatlakozz a Világnaphoz!

Nemzetközi Ivartalanítási Világnap lesz jövő kedden ? tudatta az Orpheus Állatvédő Egyesület. A lakosság sokkal több állatot enged szaporodni, mint amennyire a felelős állattartók igényt tartanak. A szabályozatlan túlszaporítás az utcára kerülő kóbor állatok magas számát eredményezi.

Egy kis odafigyeléssel, vagy ivartalanítással csökkenthető a kóbor állatok száma. Az állatvédők véleménye szerint annak a kóbor állatnak a legjobb, amelyik meg sem születik. Mivel a háziállatokért maga az ember tartozik felelősséggel, a kóbor állatok termelésének visszaszorítása az ember kezében van. Egy ivarképes állattól (és azok utódaitól, és az utódok utódaitól) néhány év alatt akár több tízezer állat születhet. Egy kis odafigyeléssel vagy a végleges ivartalanítással felesleges állatok megszületését, és azok szenvedést előzhetünk meg.

A Nemzetközi Ivartalanítási Napot világszerte minden év februárjának utolsó keddjén tartják, mely idén február 28-ra esik. Magyarországon is számos program csatlakozik a Humane Sociaty International kezdeményezéséhez, a Spay day-hez. Aki a világnapon ivartalaníttatja állatát, az már biztosan konkrét lépéseket tesz a környezete védelmében. Az Orpheus Állatvédő Egyesület ivartalanítások támogatásáról, a környezettudatosság jegyében végzett ivartalanítás fontosságáról weboldalán rendszeresen ad információkat.

Játék a felelős állattartásért

Aki február 28-a és március 10-e között elküldi házi kedvence fotóját az e-mailcímükre, az esélyes lehet arra, hogy az öt szerencsés nyertes egyikeként állateledelt, állatos ajándékot, fődíjként állatvédelmi nyári táborozást kapjon ajándékba. A beküldéskor az állat és a gazdi nevét meg kell jelölni! Egy pályázótól csak egy beküldött fotót fogadnak el a szervezők.

Szóljon hozzá!