ZETApress

hírportál

Lovasok a kutyusokért

A Dugonics térre ma lovasok érkeznek a gazdátlan állatok megsegítéséért. Az Orpheus Állatvédő Egyesület Szeged, Dugonics téri Kutyakarácsony programhelyszínét délután 1 órakor az Újszentiváni Happyriders Lovas-iskola növendékeinek köszönhetően lovasok és lovaik töltik meg.

A gazdátlan állatok helyzetét segítő és a felelős állattartás népszerűsítése érdekében szervezett rendezvényre az ló-barátok tápadományt visznek a gazdátlan kutyák és cicák védelmében. A lovas-iskola lovas-túrája Újszentivánról már délelőtt elindul, és délután 1-kor látványos keretek között lóháton ügetnek be Szeged belvárosába ? tudtuk meg sajtósaiktól.

Az állatmentő kutyakarácsony segítő programhoz csatlakozva a programmal egy időben az állatvédők minden állatbarát kutya- és cicatáp, etető- és itatótál (lábas), pokróc, kutyaház adományozót is szeretettel várnak. A ló-barátok a lovas-iskolának köszönhetően a lovakat közelről meg is simogathatják, illetve ismerkedhetnek a lovaglással, mint mozgáskultúrával.

A hagyományteremtő céllal működtetett Kutyakarácsony környezetvédelmi rendezvénysorozat többtucatnyi itató- és etető-tállal, kutyaházzal, pokróccal, állateledellel segíti az állatvédelmi feladatokat, az utcára kidobált állatok humánus kezelését, az állatok mentését. Az egész éves állatmentő munka és a szemléletformálás nagyban segíti a lakosság környezettudatosságát és a felelős állattartást.

Szóljon hozzá!