ZETApress

hírportál

Kutyakiképzés Ferencvárosban

Kedvezményesen oktatja Kovács Károly a négylábú kedvenceket az Illatos úton, a Ferencvárosi Kutyakiképző Iskolában. A kétszeres babérkoszorús kiképző bármelyik kutyussal szívesen foglalkozik, de a kedvezmény igénybevételéhez a gazdinak be kell lépnie a Ferencvárosi Kutyatartók Érdekvédelmi Civil Szervezetébe. Nem csak a hathónapos kort betöltött kutyát, de a hatéves megfelelő erőállapotban lévő jószágot sem késő engedelmességre nevelni.

A kulturált kutyatartást és a nem kutyások ellenérzésének és távolságtartásának csökkentését az engedelmes, helyesen viselkedő, megfelelően közlekedő, parancsszavakra hallgató ebek nagyban segítik. A foglalkozások előzetes, telefonon történő egyeztetést követően minden kedden 16 órától 17 óráig és minden szombaton 10 órától 11 óráig tartanak és 60 perces humánus, játékos módszerekkel tarkított, színvonalas felkészítést jelentenek. Az ebek a fertőző betegségek elleni védőoltások, féregtelenítések és külső parazitaellenes kezelések után kezdhetik meg tanulmányaikat. A felkészítés az iskola különböző eszközein és tárgyaival történik. Megtanulják a kutyák a helyes utcai és tömegközlekedési eszközökön történő közlekedést, parancsszavakra való engedelmességet (behívás, ültetés, fektetés, felállítás, akadályugrás, lépcsőzés, apportírozás, stb.) és a megfelelő viselkedést. Igény esetén még őrző-védő kiképzést is kaphatnak. A kutya fogékonyságától függően kb. három hónap tanulás után egy bíró általi minősítő vizsgán vesz részt, amely után a sikeres vizsga esetén oklevélben részesül.

Az egyesület a környezet tisztaságára is nagy gondot fordít. A Fővárosi Önkormányzat által finanszírozott ?Élhető Város ? Kulturált Ebtartás 2005? című pályázat segítségével kb. hetvenezer bélsárgyűjtő zacskót osztottak ki a kerület kutyatartóinak, és még legalább kétszer ennyi zacskó kiosztására van lehetőségük. A zacskókhoz a Belső- és Középső-Ferencvárosban, valamint a József Attila lakótelepen bárki ingyen hozzájuthat az erre kijelölt helyeken. Ezeknek a címe, valamint az egyesülettel kapcsolatos egyéb információk megtalálhatók a szervezet honlapján.

Szóljon hozzá!