ZETApress

hírportál

Elvitték a kutyusokat

Örökbefogadó napot szerveztek az Illatos úti Eb-rendészeti telepen. A kennelekben és kifutókban lévő 94 kutyának kerestek újgazdát. Délelőtt 10-től délután 2-ig várták az állatbarátokat. A médiatámogatást a BORS Magazin végezte. Minden kutya mellé egy mai lapszámot is adtak, mellyel nem akartak borsot törni az orruk alá.

Nem csak a bulvárlap, de a tévétársaságok is megjelentek, szorgalmasan forgattak. Beszéltek a gazdajelöltekkel, a telep dolgozóival, és a Vigyél haza! Alapítvány munkatársaival. Ez utóbbiak a kutyák neveléséről, beszoktatásáról a gazdiknak is értékes tanácsokat adtak. Elmondták, hogy verés helyett simogatni kell őket. Amíg el nem fogadják új otthonukat, az utcán csak pórázon szabad sétáltatni őket, nehogy megszökjenek.

Fontos az állatok helyes takarmányozása, mert nélküle hasmenésessé válhat a jószág. A Fressnapf Állati Áruház ezen akart segíteni ajándék állateledelek adásával. Az oltásokat és a negyedévre szóló féregtelenítőt, valamint az egy hónapig hatásos kullancsriasztót is szinte ingyen ? mindössze 1100 forintért ? adták az állatorvosok, s ebben a pénzben egy mikrochip beültetése is benne volt.

S mire jó ez utóbbi? Egyrészt így egy országos nyilvántartóba kerül a jószág, így ha elcsavarogna, könnyen megtalálható a tulajdonos. A másik előny, hogy külföldre csak így ? s csak a tulajnak! ? lehet állatútlevéllel kiszállítani. Az ellopott, vagy elcsavargott kutyát tehát nem lehet kilopni az országból.

Az örökbefogadási napon a kennelek zöme kiürült, de sajnos mindig lesznek megunt állatok, akikkel megtölthetik azokat. Ha minden helyet elfoglalnak, az újabb vendéget csak egy kéthétnél régebben őrzött jószág elaltatása után tudják befogadni. Bármennyire is szeretnék ezt elkerülni, a szabályok kegyetlenek. Pedig sokan szeretik a kutyusokat. Az újgazdáknak ismert színészek, énekesek adták át a kiválasztott négylábúikat.

Szóljon hozzá!