ZETApress

hírportál

Örökbefogadókra várnak

III. NOÉ-s Találkozó és Örökbefogadó Nap lesz holnap 10 és 16 óra között. Nagyszabású NOÉ-s találkozóra és örökbefogadó napra várják az állatbarátokat a NOÉ Állatotthon Alapítvány rákoscsabai menhelyére, a XVII. kerületi Csordakút utca végére ? tudtuk meg az állatvédőktől.

Az örökbefogadó napon minden menhelyi kutyát chipezve, ivartalanítva és kezdő kutyás ajándékcsomaggal adnak gazdához. A programok között lesz koncert, kutyabemutató, sportbemutatók, pom-pom csapat, gyerekprogramok, tombola értékes nyereményekkel. Egész nap családi és gyermekprogramok, arcfestés és állatsimogató. Keverékkutya szépségverseny, melyre nemcsak NOÉ-s kutyákat várnak a szervezők.

A nap szenzációja, hogy déli 12 órakor Tóth Vera segítségével szabadon engedik Főnök gólyát. Főnök decemberben került a NOÉ Állatotthonba legyengült beteg állapotban. Az állatvédők meggyógyították, megerősítették és mióta kitavaszodott az állatotthon területén található nagyröpdében próbálgatja szárnyait. Mára egészségesen útra kész. Az alapítvány munkatársai abban reménykednek, hogy a gólya környéken marad, az állatotthon közelében telepszik le és alapít családot.

A rendezvényre szeretettel várják nem csak az örökbefogadókat, de azokat az érdeklődőket is, akik szívesen megismernék az Állatotthont és lakóit, valamint az elmúlt 18 évben ? több mint négyezer ? a NOÉ Állatotthon Alapítványtól örökbefogadott kutyákat és gazdáikat.

Az Állatotthonban jelenleg közel 900 kidobott, megunt, megkínzott, balesetet szenvedett vagy rossz körülmények közül, altatás elől mentett állatról gondoskodnak az állatvédők. A mintegy 450 kutyán kívül élnek itt cicák, nyulak, teknősök, rágcsálók, emuk, díszmadarak, kicsi és nagy gazdasági haszonállatok, lovak, sőt, még őz és szarvas is. Utóbbiakat ugyan csak virtuálisan lehet örökbe fogadni az Alapítvány honlapján keresztül, de aki néhány finom falattal ? zöldségekkel, vagy tojással ? érkezik a rendezvényre, az tenyeréből etetheti őket.

A rendezvényen látogatható lesz az európai viszonylatban is egyedülálló Rókarezervátum, ahol természetes élőhelyükhöz hasonlóan kialakított környezetben lehet megismerni az Állatotthon gondozásában élő rókákat, borzokat és mosómedvéket.

Az örökbefogadó napra a belépés ingyenes, ám a kutyával érkezőknek be kell mutatniuk az állat oltási könyvét. A rendezvényre kizárólag egy évnél nem régebbi veszettség- és kombinált oltással, féreghajtással rendelkező, egészséges, jól szocializált, nyakörvvel és pórázzal rendelkező állatokat engednek be.

Szóljon hozzá!