ZETApress

hírportál

Gazdira vár a kutyacsalád

Egy teljes kutyacsaládot dobott valaki utcára. Az Orpheus Állatvédő Egyesület által működtetett Ebrendészetet egy állatbarát értesítette a városrészébe költözött kóbor kutyacsaládról ? tudatták sajtósaik.

Az anya-és apakutya társaságában két kölykük is ott tanyázott a szegedi kertváros hideg utcáján. Nagy a valószínűsége, hogy a kutyacsaládot korábbi tartója egyszerűen szélnek eresztette. Az állatokat rövid időn belül sikerült a szakembereknek megfogni, majd az Orpheus állatvédelmi telepére kerültek beszállításra. Az állatok élelmet kaptak, külső-belső parazitáktól mentesítve lettek. A kutyusok barátságosak, szeretetre éhesek, értetlenül állunk a helyzet előtt, hogy az egész falka az utcán végezte. Mind a négy jószág keresi (egyben, vagy külön-külön) az Ebrendészet többi kivihető lakójával együtt szerető befogadók jelentkezését.

Sok állat végzi utcára kidobva. Sokan felelőtlenül vesznek magukhoz házi kedvenceket. Az állatok tartása időt, pénzt, tartási helyet igényel. Az örömteli pillanatok után a szürke hétköznapokban sokan belefáradnak az állattartásba, és egyszerűen utcára dobják a háziállataikat. A 2004. évi X. törvény szerint állatokat kidobni bűncselekmény, melyért letöltendő börtön is kapható.

Gazdit keresnek a magára hagyott házi kedvencek! Az Orpheus Állatvédő Egyesület Ebrendészeti Telepén utcára kidobált / megunt állatok tucatjai keresik végső menedéküket, szerető gazdáikat! A weboldalon és a +36-20/360-9846 mobilszámon elérhetők az állatvédők, és informálódni lehet a négylábú védencekről is.

Szóljon hozzá!