ZETApress

hírportál

Majális a boxeroknak

Boxer Majálisra és Boldog Bulldog Bulira várja az érdeklődőket május 9-én, vasárnap 10-től 16 óráig Budapest legnagyobb állatotthonába a XVII. kerületi Csordakút utcába a NOÉ Állatotthon Alapítvány ? tudatták sajtósaik.

Boxer Fajtamentő Csoportjuk 2006-tól végzi a bajba jutott boxerek mentését hazánkban. Azóta mintegy 400 boxer került a csoport gondozásába és találta meg eredeti gazdáját vagy új örökbefogadóját.

A Noé Állatotthon Alapítvány Bulldog Fajtamentő Csoportja 2009 óta végzi a napjainkban igen divatos, francia és angol bulldogok mentését. Már eddigi működésük is bebizonyította, hogy ezeknek az igen népszerű fajtáknak még inkább szükségük van segítségre, több mint 100 bulldog fordult meg eddig náluk.

Az előző évek nagy sikerére való tekintettel a NOÉ Állatotthon Alapítvány idén harmadik alkalommal rendezi meg a BoxE.R. Majálist, ami nevével (BoxE.R.=Boxer Emergency Rescue) ellentétben nem csak a mentett boxerek számára szól, idén kiegészülve az angol és a francia bulldogokkal.

III. BoxE.R. Majális és Boldog Bulldog Buli

A tavalyi rendezvényen több száz látogató és kutya vett részt. A fajtamentő csoport által mentett kutyákon kívül rengeteg saját kedvenc, sőt, sok kiállítás-győztes, ?sztárkutya? is érkezett a majálisra és a tenyésztők is szép számmal képviseltették magukat. A tenyésztőkkel való kapcsolatépítés rendkívül fontos a fajtamentő csoportok számára, hiszen az állatvédők és a felelős tenyésztők közös célja az illegális szaporítók elleni küzdelem.

A szaporítóktól százszámra kerülnek ki a beteg, fogyatékos, szűrővizsgálatokkal nem rendelkező, fajtatisztának mondott, de sokszor keverék kutyák, melyek nagy része az utcán, a menhelyeken vagy a sintértelepeken végzi egészségügyi vagy viselkedési problémák, vagy egyszerűen csak amiatt, hogy a ?fajtatiszta? kölyökből felnőtt korára egyértelműen keverék eb válik.

A NOÉ Állatotthon Alapítvány Bulldog Fajtamentő Csoportja nevéhez fűződik annak a nagy port kavart illegális szaporító telepnek a felszámolása, mely során iszonyatos körülmények közül mentettek ki az állatvédők, a rendőrség és a hatóságok segítségével sok súlyosan beteg és életveszélyben lévő fajtatiszta kutyát. Ezek a bulldogok azóta túlnyomórészt meggyógyultak és már új, szerető családjukkal érkeznek a III. BoxE.R. Majálisra és Boldog Bulldog Bulira.

A rendezvényre természetesen nem csak a mentett boxereket és bulldogokat, gazdáikat és a tenyésztőket várják, hanem azokat is, akik fontolgatják az örökbefogadást, vagy egyszerűen csak szívesen eltöltenének egy kellemes napot ezekkel a bájos, szerethető, ember-centrikus kutyákkal.

A programok között lesz kutya szépség- és ügyességi verseny, kutyás bemutató, gyerekprogramok és tombola is, melynek fődíja egy családi, kutyás hétvégi nyaralás. Minden kutyával érkezőt ajándékkal várnak a szervezők, de fontos, hogy belépés csak érvényes oltási igazolvány felmutatásával lehetséges.

Szóljon hozzá!