ZETApress

hírportál

Megmenthettük a kutyusokat

Több tucat kutyabarát gyűlt össze ma délelőtt az Illatos úti kutyatelepen. A tv2 felhívására a ketrecekben tartott kutyákat jöttek örökbe fogadni. A kölyökkutyák találtak leghamarabb gazdára, de a kifejlett példányok iránt is jócskán volt kereslet. Kozma doktor mindegyiküket féreg- és bolhátlanította, beoltva és becsipezve adta át új gazdájának. Mint kérdésemre elmondta, a csip egyelőre nem kötelező, pedig hasznos lenne az elveszett állatok beazonosításában. Ajándékként minden kutyus három kilogramm kutyatápot is kapott, s mindezért a sok-sok finomságért mindössze egy ezrest kellett fizetni.

A mai programot, az örökbeadást számos önkéntes is segítette. Itt volt például a Lelenc Kutyamentő Egyesület. Szórólapjaikkal arra hívták fel a figyelmet, hogy az Illatos út a közhiedelemmel ellentétben nem kutyamenhely. Csak két hétig kötelesek tartani a befogott állatokat, utána elaltathatják őket. Ha valaki leadja náluk megunt kutyáját, másnap már hiába bánja meg tettét. Négylábúja addigra örök álmát alussza.

A Noé Állatotthon Alapítvány a sintértelepre került kutyákon akar segíteni. A XVII. kerület határában, a Csordakút úton található telepükön mintegy háromszáz állat van. Több mint a fele kutya, de akadnak köztük macskák, sőt még struccok és emuk is. Az utóbbiakat egy felszámolásra ítélt tenyészetből mentették meg. Az állatorvosi számlák és a több száz állat rendszeres táplálása milliókba kerül havonta, de szerencsére néhány tőkeerős szponzor segíti munkájukat. Képviselőjük büszkén emlegeti, hogy ezév elején sikerült bezáratniuk a monori sintértelepet egy kutya durva megkínzása miatt.

A Mini Menhely a Noé kebelében a halmozottan sérült állatokon kíván segíteni. Olyan élőlényeket gondoznak, akiket mentális panaszaik miatt egyelőre nem adhatnak örökbe. Náluk minden állat végelgyengülésben hal meg, mivel ők sosem pusztítják el a hozzájuk kerülteket. Az Illatos úti kutyusoknak is rendszeresen segítenek új gazdát keresni.

A ma örökbe adott jószágokat a Sir Mók Kutyakozmetika önkéntesei fésülgették, babúsgatták. Érdemes honlapjukra látogatni, mert számos web-címet ismerhetünk meg belőle a kutyák világából. Remélik, hogy a nap végére talán mind az ötvenöt felkínált jószág gazdára talál. Az akcióról a holnap esti Naplóban részletes beszámolót láthatunk, de a többi tévétársaság is szorgalmasan forgatott.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Kutyakozmetika vidéken is

Szóljon hozzá!