ZETApress

hírportál

Kis állatorvosok

Állatorvos tábort tartottak az érzékenyítés fényében. A KézenFogva Alapítvány és a PETricia Családi Állatorvosi Rendelő csapata elkötelezetten hisz abban, hogy az állatok iránti szeretet és a velük való foglalkozáson keresztül történő érzékenyítés lehet az egyik fontos közös pont, amely közel hozhatja egymáshoz a fogyatékossággal élőket egészséges társaikhoz.

A rendelő által szervezett állatorvos táborban a KézenFogva Alapítvány arca, a mindennapjait kerekesszékben töltő Ujpál Dalma is részt vett. Ez különleges nézőpontból mutatja meg az egyébként is egyedi tábort: rávilágít, hogy egy sérült, hátrányos helyzetből induló gyermek is megérdemli a lehetőséget, hogy valóra válhassanak az álmai, és állatorvos lehessen. A tábor szervezőinek célja, hogy a fiatalok minőségi időt töltsenek együtt, miközben bepillantást nyerhetnek egy állatorvosi rendelő mindennapjainak színfalai mögé. Egyik legfontosabb alappillérük az, hogy érthetővé és emberközelivé tegyék ezt a szakmát – tudtuk meg a mai martonvásári sajtóbemutatón.

Pordán Ákos, a KézenFogva Alapítvány ügyvezetője elmondta, hogy a 11 éves Dalma rendkívüli tehetség, és nagy szorgalommal megáldott. – Nagyon büszkék vagyunk Dalmára, aki nagy akaraterővel és kitartással rendelkezik. Örülök, hogy már évek óta együttműködünk, és méltóképpen viseli az alapítvány arca titulust. Nagy álma, hogy állatorvos legyen, és ezért mindent megtesz. Van egy fantasztikus hely, a PETricia Családi Állatorvosi Rendelő, és van egy fantasztikus állatorvos, dr. Mészáros Patrícia, akinek különleges kisugárzása, nagy tudása, óriási ember- és állatszeretete lehetővé tette, hogy Dalma részt vegyen több társával egy kis állatorvos táborban. És a háttérben van egy édesanya, aki ez idő alatt az autót irodává alakítva dolgozott, míg lánya okosodott, és ügyeskedett. Köszönjük mindenki munkáját, hogy ez az egész létrejöhetett! – mondta az ügyvezető.

Dr. Mészáros Patrícia állatorvos, a PETricia Családi Állatorvosi Rendelő tulajdonosa habozás nélkül, nagy örömmel fogadta Dalmát a táborba. – Nagyon megható volt, amikor az anyukája, Gabi felhívott egy évvel ezelőtt, és mondta, hogy kerekesszékes kislánya is szeretne jönni a táborba. Természetesen azonnal igent mondtam, és különleges szeretettel vártam. Anyukája mindenre számított, de erre a válaszra nem. Én pedig azt kérdeztem, hogy miért ne lehetne kerekesszékes kislánynak ugyanolyan álma, mint bármilyen más gyermeknek, és miért ne küzdhetne ugyanúgy a kitűzött célért, ugyanúgy megélni élményeket? Mi eddig is ezt tettük: igyekeztünk megmutatni a gyerekeknek a szakmai helyzeteken kívül az empátia fontosságát. Olyan kapcsolódást találtunk Dalmán keresztül, ami még inkább rámutat ennek az egésznek a fontosságára: az állatok és a hátrányos helyzet egyaránt olyan kiszolgáltatott állapot, amely felé odafigyeléssel és tettekkel kell fordulni – mondta a doktornő.

Ujpál Dalma, a KézenFogva Alapítvány arca rendkívül boldog volt, amikor megtudta, hogy részt vehet a több napos képzésen. – Tavaly voltam először, és kitörő örömmel fogadtam. Nagyon vártam már idén is annak ellenére, hogy két lehetőség közül kellett választanom: nyaralás vagy állatorvos tábor. Egyértelműen és azonnal döntöttem, hogy természetesen az utóbbit szeretném! – ujjongott a kislány.

Ivócs Gabriella, Dalma édesanyja is nagyon lelkes, hogy lánya részt vehetett a táborban. – A tábor alapvetően ott alvó lett volna, de mi minden nap vittük reggel, és hoztuk este, szóval nem mondom, hogy nem volt megterhelő kicsit a kora reggeli kelés és későn fekvés neki, de ez sem tántorította el. A gyerekekkel nagyon jól kijött tavaly és idén is, születtek barátságok, és a hét második felére már mindenki tudta, hogy mire kell figyelni Dalmánál, mindenki segített neki, én pedig nyugodtan dolgozhattam az autóban – mondta el Gabriella.

Szóljon hozzá!