ZETApress

hírportál

Kétéves lett Arun

Arun az ElefántházbanMa ünnepeljük a kis-elefánt második születésnapját. 200 forint lesz a belépő annak, akinek szintén aznap van a születésnapja. Déli fél 12-kor tortával köszöntik fel Arunt, a Fővárosi Állat- és Növénykert kis-elefántját 2. születésnapja alkalmából, melyre a nagyközönséget is várják! ? tudatta Hanga Zoltán, a FÁNK szóvivője.

Azok a látogatók, akik Arunnal egy napon, tehát november 8-án születtek, ma 200 forintos jelképes áron kereshetik fel a városligeti intézményt. Arun, a Fővárosi Állat- és Növénykertben 2017 őszén született. Az ifjú ormányos születésnapján a gondozók 11:30-kor köszöntik fel az ünnepeltet és az elefántcsalád többi tagját. Természetesen, ahogy egy születésnaphoz illik, az elefántok szája íze szerint való speciális tortával is kedveskednek majd nekik.

A köszöntésre a látogatókat is várják, sőt, az Állatkert azokat is megajándékozza, akik Arunnal egy napon ünneplik születésnapjukat. A szintén november 8-án született látogatók ugyanis, akárhányadik születésnapjukat is van éppen, ma jelképes 200 forintos áron kereshetik fel a városligeti intézményt. A kedvezmény igénybevételéhez a születési dátumot tartalmazó személyazonosító okmányt kell felmutatni! Az elefántok lakhelyéhez az Állatkerti Alapítvány is kitelepül, és külön vendégkönyvben gyűjtik majd a közönség Arunnak szánt születésnapi jókívánságait.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben az 1870-es évek óta foglalkoznak elefántokkal. Az ázsiai elefántok tartása több mint 130 éves múltra tekint vissza az intézményben megszakítás nélkül. Eddig összesen hét alkalommal született kis-elefánt Budapesten: 1930-ban, 1932-ben, 1941-ben, 1956-ban, 1961-ben, az egy éve elpusztult Asha 2013-ban és a ma kétéves Arun 2017-ben.

Szóljon hozzá!