ZETApress

hírportál

Csajok nyertek a IV. Ebathlonon

Kutyamelegben is versenyeztek a kutyus-gazdi párosok a IV. Ebathlonon. Idén 4. alkalommal rendezték meg ma a kutyák-gazdák ügyességi versenyét, az Ebathlont az Allee melletti Kőrösy sétányon. A játékos feladatokat nem a kiképzett, hanem kifejezetten amatőr kutyáknak szánták.

A megmérettetés a kutyus-gazdi egymásra hangoltságról, együttműködésről szólt. Aki kíváncsi, milyen elmélyült kapcsolata van a kutyájával, esetleg szükség van-e az együttműködés fejlesztésére, annak az Ebathlon a legjobb lehetőség. Az akadályokat versenyen kívül is ki lehetett próbálni a kutyusokkal, így azok is próbára tehették magukat és kedvencüket, akik nem szeretik a nyilvános megmérettetéseket. Mind az Allee, mind szervező partnere, a Népszigeti Kutyaiskola idén is egy kellemes közös programot állított össze a környékbeli kutyabarátokkal a felelős állattartás jegyében.

? Sokan tudják már, hogy az Allee állatbarát hely és bárki behozhatja az épületbe kedvencét. Most játékos verseny keretében a felelős állattartásra szeretnénk ráirányítani a figyelmet. Az erőszakmentes tanítástól kezdve a helyes életmódig számos fontos tudnivalóval meg lehetett ismerkedni nálunk ? fogalmazott Berzevici Rita, az Allee marketing-menedzsere.

Az eseményre a kutyapékség kóstolóval és receptekkel készült, de kreatív, kutyaügyességi játékokkal is megismerkedhettek az érdeklődők. Jelen volt a Mancs a kézben Mentőkutyás Egyesület és a fajtamentő Retrieverhelp.hu is. Az Ebathlont szervező, nyitottságáról ismert Népszigeti Kutyaiskola szakembereit elismert kutyanevelő módszerükről, a tükörmódszerről is lehetett kérdezni a helyszínen. Az eseményen bemutatkoztak a fogyatékosokat segítő négylábúak is: az Allee fontos szerepet vállal képzésükben azzal, hogy terepet biztosít a kutyusok számára olyan élethelyzetekkel való találkozáshoz, mint a mozgólépcső vagy a fotocellás ajtók használata.

A versenyek junior (1 éves kor alatti) és felnőtt (1 éves kor feletti kutyusok) kategóriában zajlottak. Eredmények, junior kategória: 1. Papp Réka Anna ? Nicolas (rövid-szőrű skót-juhász), 2. Beréti Judit ? Wendy (boston terrier), 3. Herendi Márta ? Jana (keverék). Felnőtt kategória: 1. Tanászi Szandra ? Nitro (malinois) 2. Noficzer Eszter ? Turbó (keverék), 3. Schneider Léna Csenge ? Zea (border collie). A verseny három feladattípusból állt, amelyeken a bírák az időt és helyenként a pontosságot figyelték. A rekord melegben párakapu hűtötte a nézőket és a résztvevőket, végül egy slag is előkerült a kutyák és gazdáik nagy-nagy örömére.

Szóljon hozzá!