ZETApress

hírportál

Konyha és YU-HU-Rap

A Pont Műhely februárban a nemrég bemutatott Konyha című új előadásával és a YU-HU-Rap című koncertszínházával szórakoztatja nézőit. Február 2-án, kedden és 3-án, szerdán látható a MU Színházban a januárban bemutatott Konyha, mely nézőit egy zenés, multimediális találkozóra invitálja.

A darabban teret enged a performance-nak, a kortárs zenének, mozgásszínházi elemeket ötvöz animációval és operával. Az előadás gasztro-enterológiai, gasztro-filozófiai és gasztro-pszichológiai kérdéseket feszeget ? tudatta Jávor Zsófia.

A Sirályban február 15-16-án, hétfőn és kedden Domonkos István: YU-HU-Rap című új művének felolvasását olyan elismert zenészek kísérik brácsával, csellóval, nagybőgővel és dobokkal, mint a Taxidermia filmzenéjét jegyző Márkos Albert, a Zubolyból ismert Hock Ernő, vagy a számtalan színházi előadás zenéjében közreműködő Mezei Szilárd, vagy éppen a több formációban játszó jazzdobos, G. Szabó Hunor.

Napóleon a SYMA Csarnokban

Tegnap este a SYMA Csarnokban Vincze Lilla és a Napóleon Boulevard koncertezett. Mögötte a Solaris állt. Az együttes 1980. februárban alakult és progresszív instrumentális rockot játszott. Készítettek egy 30 perces sci-fi paródiát is. Dalaik hallhatóak az Ellenpont/Éden című kislemezükön is.

Felállásuk a következő volt: Cziglán István ? gitár, Erdész Róbert ? orgona, Kollár Attila ? fuvola, Seres Attila ? basszusgitár és Tóth Vilmos ? dob. A zenekar többek között fellépett a Los Angeles-i Variety Arts Theaterben is. Az együttes 1986. áprilisban szűnt meg ? tudatta a Magister Press.

A Napoleon Boulevard 1985-ben alakult, magyar pop-rock zenekar. Eredeti felállása 1990-ben, véglegesen ?93-ban szűnt meg. A csapatot a Solaris tagjai hozták létre, Vincze Lilla énekesnővel. 1986-ban az Interpop fesztiválon tűntek fel Kérlek, ne félj! ? című dalukkal.

Szóljon hozzá!