ZETApress

hírportál

A The Quarrymen egri zenéje

John Lennon első zenekara a The Quarrymen ? Colin Hanton, Len Garry, Rod Davis and Ches Newby ? első koncertjét adta a Közép-Kelet-európai Régióban tegnap az egri Gárdonyi Géza Színház színpadán. Az előzmények idekattintva olvashatók.

A zenekar május 10-én pénteken érkezett hazánkba, hogy részt vegyen a 4. születésnapját ünneplő Egri Road Beatles Múzeum kétnapos ünnepségén. A Hotel Korona Eger Szálloda Dísztermében tartott 11-ei szombati sajtótájékoztatón a tagok a Beatles első éveiről meséltek, sokszor eddig még nem hallott történetekkel szórakoztatva a jelenlévőket. A beszélgetés után megcsodálták a múzeum ritka relikviáit, majd leleplezték a legújabbat: John Lennon eredeti kézjegyével ellátott arcképét.

Az egri Városházán Rázsi Botond alpolgármester fogadta a legendákat, majd a minaret, a vár és a bazilika megtekintése után a zenekar a rajongókkal találkozott, ahol számtalan autogramot osztott és szívesen pózolt a fényképekhez is. A zenészek kíváncsian lapozgatták Mester Csaba grafikus az alkalomra készített képregényét, miközben elismerően hallgatták az ukrán The BeatleVs, majd Czutor Zoltán (Belmondo) és barátainak koncertjét. Végezetül a színpadra fellépve közös örömzene kezdődött.

12-én vasárnap a liverpooli négyes ellátogatott a Szépasszony-völgybe, ahol megkóstolták az általuk már jól ismert Egri Bikavért és a további egri borkülönlegességeket. Az elköltött magyaros ebéd mindegyiküknek nagyon ízlett, különösen hogy az igazi gulash-t még sosem kóstolták.

Négy órakor rövid hangbeállás után jó egyórás koncerttel folytatódott a program. Elhangzott szinte minden dal, ami John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és a színpadon lévők korai repertoárját alkotta. Azt este második felében hazánk nemzetközileg is elismert együttese, a The BlackBirds mutatta meg a hallgatóknak, hogy milyen is a lehetett a dögös Beatles-hangzás, majd a két együttes befejezésképpen elénekelte a Twenty Flight Rockot, azt a dalt, melynek segítségével egykor Paul McCartney ? Len Garry javaslatára ? beléphetett John Lennon zenekarába.

Szóljon hozzá!