ZETApress

hírportál

Tíz év után adott ki új dalt Erox Martini

Egy latinos nyári slágerrel tér vissza Erox Martini, a magyar Eros Ramazottiként emlegetett énekes-dalszerző. A Cos’è l’amore? című dalban arról énekel, hogy miről szól valójában a szerelem. A szerzemény hat éven át készült, többek között Erox magánéleti küzdelmei miatt is kellett ilyen sokat várni a dalra.

Délután az Okay Itália Étteremben mutatta be új dalát és a hozzá tartozó videoklipet Erox Martini. A szicíliai születésű magyar énekes egy olyan latinos nyári slágert írt, amely a nemzetközi porondon is megállja a helyét, sok külföldi rádiós zenei szerkesztő már most rajong érte. Fotóink Mizik Zsuzsa felvételei.

? A Cos’è l’amore? a szerelemről szól, de szokatlan megközelítésben. A nyálas gondolatok helyett üzenetet küldök a pároknak, hogy figyeljenek oda egymásra, értékeljék a különleges köteléket ami összetartja őket. A latinos ritmus és a mondanivaló szerintem nagyon eltalálja a szíveket: úgy érzem, ez lesz az eddigi legnagyobb slágerem. Nemsokára Olaszországba utazom, hogy az ottani sajtónak is bemutassam a dalt, és remélem jó barátommal, Eros Ramazottival is tudok majd találkozni, hogy megmutassam neki! ? mondta Erox Martini.

A klip premierjére egy régi ismerőse, Rosario Neri, a Lorabea Film Production tulajdonosa, az ismert olasz filmproducer is eljött egyenesen Olaszországból. Erox elmondta, a filmes 30 év után hívta fel őt azzal a tervvel, hogy filmet szeretne készíteni róla. ? Nagyon megdöbbentem, amikor Rosario felhívott, hiszen 30 éve nem beszéltünk. Még azokból az időkből ismerjük egymást, amikor Olaszországban egy sorozat szereplője voltam ? mesélte az énekes.

Rosario Neri elmondta, nagyon érdekesnek találta Erox történetét. Az olasz fiú szerelme miatt Magyarországra költözik és mint a mesékben, egy idegen országban sikeres énekes lesz, elfogadja a zenész szakma, barátai lesznek. Természetesen a magánéleti szálak sem maradhatnak majd el a történetből. A forgatókönyvet most kezdték el írni és természetesen Budapesten is sokat forgatnak majd.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=haf1vaae-2Q[/youtube]

Az énekes-dalszerző már csaknem harminc éve Magyarországot is hazájának tekinti. A zenébe még gyerekként szeretett bele, Olaszországban énekes-zongoristaként dolgozott, nálunk pedig 13 lemezt adott ki, köztük néhány aranyat és platinát. Habár naptára az elmúlt években is tele volt fellépésekkel, Erox 10 éven át nem jelentetett meg új saját szerzeményt.

? Sokan akkor is tudnak dalt írni, amikor nincsenek teljesen jól, de nekem csak akkor megy az alkotás, amikor minden rendben van körülöttem. Nem titok, hogy az elmúlt években sok magánéleti küzdelmen mentem át, főleg a fiam gyermekelhelyezési ügye miatt. Szerencsére már minden rendben, van: imádjuk egymást, igazi nagyfiú, 17 éves, két méter magas és rendészeti szak-középiskolába jár. Úgy küzdöttem érte mint egy oroszlán, és volt néhány év, amíg nem találtam a helyem. Köszönöm a Jóistennek, hogy megtapasztalhattam ezeket az érzéseket, mert így megtanulhattam, hogy milyen a földön lenni és újra felállni ? mondta Erox Martini.

A magyar Eros Ramazottiként emlegetett énekes-dalszerző utolsó albuma 2009-ben jelent meg, Cos’è l’amore? című dala pedig hat éven át lapult a fiókban. Mint mondta, nagyon büszke a dalra és a hozzá készült videoklipre, amelyet a szlovéniai Portorozban, az olasz határtól néhány kilométerre, a tengerparton forgattak gyönyörű lányokkal, latin tánccal és mély mondanivalóval.

Szóljon hozzá!