ZETApress

hírportál

Megismertük a győzteseket

Mága Jennifer találta el idén a legjobban a ritmust, ő lett a Budapest Dal 2019 nyertese tegnap este a Thália Színházban, ahová a fotósok kereszttüzében vonultak be az előadók és a VIP-vendégek. Fotóink a Sensation Event & Congress Kft. felvételei.

A közel száz beérkezett pályázat közül, a zsűri szerint is elképesztően erős mezőnyből végül Mága Jennifer feat Burai: Bennünk a győztes című szerzeménye lett idén Budapest Dala. Ők találták el leginkább azt a hangot, amire a szakmai zsűri, a közönség és a főváros várt. A közönség szívét Tóth Gabi & Majka: Mi éltünk című dala nyerte el, a Budapest a Fiatal Tehetségekért díjat pedig OliverFromEarth: A világ az enyém érdemelte ki.

Több mint százezren adták le voksukat csütörtök éjfélig, hogy valóban olyan dala legyen Budapestnek, ami ? idén ráadásul a sport szellemében ? a legszerethetőbb. A közönségszavazásról idekattintva olvashatunk. A fődíjas és a közönség kedvence az elismerés mellett egymillió forintot kap a fővárostól, illetve mind a 13 döntőbe jutó közös albumon kap lehetőséget arra, hogy minél szélesebb körben legyen ismert a szerzeményük.

Telt-házas gálával és óriási érdeklődéstől övezve zárult a Fővárosi Önkormányzat második alkalommal meghirdetett Budapest Dal pályázata. Idén Budapest Európa Sport fővárosa, ezért elsősorban sportolásra alkalmas, motiváló ritmusú, jó hangulatú dalokat vártak a szervezők a versenybe. Közel százan gondolták úgy, hogy szeretnék elnyerni ezt a címet és versenytársai lenni az hat ismert előadónak, akiket a főváros külön kért fel a részvételre. A szakmai zsűri már az előválogatás után is jelezte, hogy nagyon erős a mezőny és az eredetileg tervezett öt helyett nyolcat javasoltak a nagyközönség szavazására.

Végül Mága Jennifer feat Burai: Bennünk a győztes című szerzeménye lett az abszolút győztes, vagyis a zsűri és a több mint százezer voksoló őket találta a legalkalmasabbnak arra, hogy egy évig a Budapest Dal 2019 címet viseljék. A Közönségdíj nyertese Tóth Gabi & Majka: Mi éltünk című szerzeménye. Idén Budapest a Fiatal Tehetségekért-díjat is hirdetett a főváros, ennek nyertese pedig az OliverFromEarth: A világ az enyém című dala lett.

Szóljon hozzá!