ZETApress

hírportál

Budapest Dal-díjátadás pénteken

Budapest Dal gálakoncert sajtómeghívóKözönségdíjasa is lesz a Budapest Dal 2019-es pályázatának. A Főváros vezetése és a szakmai zsűri úgy döntött, hogy miután annyira erős dalokat kaptak a versenyzőktől, hogy az eredetileg tervezett öt helyett már ők is nyolcat juttattak a döntőbe.

A nagy népszerűség miatt tehát a végső győztes mellett lesz egy különdíjas, legtöbb szavazatot begyűjtő előadónak pedig a cím mellett egymillió forintot is felajánlanak. Holnap pedig minden kiderül ? tudatta Kubik Elvira sajtófőnök. Az előzmények idekattintva olvashatók.

Ma éjfélig lehet szavazni a Budapest Dal 2019 címre. Óriási volt az érdeklődés, közel 100 pályamű érkezett a Fővárosi Önkormányzat idén is meghirdetett pályázatára, amelyre ebben az évben a sport jegyében várták a szerzeményeket. Már a döntősök kiválasztásakor elmondta a szakmai zsűri, hogy nemcsak sokan, de nagyon-nagyon színvonalas dalokkal érkeztek, így nehéz helyzetben voltak az előválasztásnál. Akkor az eredetileg tervezett 5 helyett 8 szerzeményt juttattak a döntőbe a meghívott öt előadó zenéje mellé, hogy majd a közönséggel együtt válassza ki a legszerethetőbbet. A Főváros látva a pályaműveket úgy döntött, idén is hirdet közönségdíjat, vagyis a végső győztes mellett lesz egy olyan díjazott is, aki a legtöbb szavazatot kapta a nagyközönségtől.

A Fővárosi Önkormányzat második alkalommal hirdette meg a Budapest Dal 2019 pályázatot. Idén viszont Budapest Európa Sport-fővárosa, ezért elsősorban sportolásra alkalmas, motiváló ritmusú, jó hangulatú dalokat vártak a szervezők a versenybe. Az öt ismert előadó tehát, akiket a főváros külön felkért a részvételre, Janicsák Veca, Tóth Gabi ? Majoros Péter Majka, Vastag Csaba, Szikora Róbert ? Tóth Andi és a New Level Empire, mellettük a nyolc önállóan pályázó döntős előadó Mága Jennifer, Berta Dani, OliverFromEarth, Johnny K. Palmer, Babám, Sári Évi, MattSet és a FMX X Marcee.

A holnapi zártkörű VIP-rendezvényen jelentik majd be, ki nyerte el idén a Budapest Dal 2019 kitüntető címet, amit a szakmai zsűri titkos szavazása és a közönségvoksok alapján döntenek el, illetve kinek a szerzeménye tetszett a legjobban külön a nagyközönségnek, vagyis kire szavaztak a pályázat honlapján a legtöbben. A gálakoncert 19 órakor kezdődik a Thália Színházban.

Szóljon hozzá!