ZETApress

hírportál

Repülő cirkusz húsvétkor

Tegnap 19 órakor a szeptember 08-ig műsoron lévő Repülő cirkusz című műsorral ünnepeltük a Cirkuszi Világnapot. Már 16 és 18 óra között olyan kiegészítő programokkal is várták az érdeklődőket, amelyben a gyermek-cirkuszvilági aktivitások mellett a Repülő cirkusz néhány produkciója, valamint a Baross Imre Artistaképző növendékeinek előadása is szerepelt.

2007 óta minden év április 3. szombatján a cirkusz varázslatos világát ünnepeljük. 2010-ig Európai Cirkusznapnak neveztük, de mivel népszerűvé vált és hamar elterjedt az egész világon, ma már Cirkuszi Világnapként tartjuk számon, amely a cirkuszi közösségek legnagyobb nemzetközi fesztiválja, egyben különleges alkalom arra, hogy együtt ünnepeljük az előadó-művészet e különleges ágát, a csoda művészetét. A világnapon Vigh Alex fényképezett.

A húsvéti programok ma és holnap folytatódnak. A korábbi évekhez hasonlóan a helyszíneken szerencsekerék ajándékokkal, kisállat simogató, óriás buborék, arcfestés várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. Íme a kínálat:
11 és 15 órakor Repülő cirkusz-előadások,
13 és 15 óra között gyermek-cirkuszvilági aktivitások,
13:30-kor a Baross Imre Artistaképző növendékeinek műsora,
14 órakor Repülő cirkusz-produkciók.

Szóljon hozzá!