ZETApress

hírportál

Beatles-május Egerben

Az első Beatles koncertje lesz Egerben! Here Are The Quarrymen? & The BlackBirds! május 12-én vasárnap 16 órától a Gárdonyi Géza Színházban ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón a Jászai Mari téri Sgt. Pepper’s Cafe & Bar Budapestben. Számos fotóink Lantai József felvételei.

John Lennon első zenekarának tagjai május 12-én vasárnap látogatást tesznek a 4. születésnapját ünneplő Egri Road Beatles Múzeumban, ahol előbb elhelyezik Lennon eredeti aláírásával ellátott portréját, majd 16 órától ? mivel mindannyian aktív zenészek ? élő rock n’ roll koncerttel és beszélgetéssel emlékeznek barátaikra az egri Gárdonyi Géza Színház színpadán.

Colin Hanton, Len Garry és Rod Davis az ’50-es évek végén John Lennon ötletére alakította meg a zenekart, amit iskolájuk, a Quarry Bank High School után nemes egyszerűséggel The Quarrymennek neveztek el. 1957 nyarán mindhárman játszottak azon a koncerten, melynek szünetében egy közös barátjuk bemutatta egymásnak a XX. század legnagyobb szerzőpárosának tagjait, John Lennont és Paul McCartney-t. Erről a napról, személyes élményeikről, az első dalokról, az ’50-es évek dalairól mesélnek majd azon szerencséseknek, akik bejutnak az igazi kuriózumnak számító eseményre.

A negyedik szereplő Chas Newby basszusgitáros, az 1960 decemberében Hamburgból hazatérő The Beatles tagjaként lépett fel több alkalommal, de végül John Lennon kérését elutasítva inkább egyetemi tanulmányait folytatta. Így vette kézbe a hangszert végül McCartney, a többi pedig már zenetörténelem.

A legendás formáció most először jár a Kelet-Közép-Európai régióban, idézi fel nekünk a Beatles kezdeti éveit és játszik olyan dalokat, melyeket John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és Pete Best mellett közösen játszottak a liverpooli színpadokon.

A rocktörténelmi este második felében színpadra lép hazánk legjobb és leghitelesebb Beatles tribute zenekara, az idén 15 éves The BlackBirds, akik a gombafejűek legnagyobb korai dalainak megszólaltatásával repítenek vissza mindenkit a csodálatos ’60-as évekbe.

VIP-jegyek még korlátozott számban válthatók az Egri Road Beatles Múzeumban. További jegyek az egri Gárdonyi Géza Színház online jegyrendszerén keresztül, illetve személyesen a színház szervezőirodájában, a Széchenyi utca 5-ben vásárolhatók.

Az egész hétvégén ünneplő Egri Road Beatles Múzeum szombaton további programokat is tart a Hotel Korona Eger termeiben, melyekre lengyel, ukrán és több más nemzet képviselője is bejelentkezett már. Az eseményről a múzeum honlapján érdemes tájékozódni.

Szóljon hozzá!