ZETApress

hírportál

Visszajönnek Mézgáék

A Mézga CsaládA Mézga Család című zenés vígjáték premiere lesz április 15-16-án hétfőn-kedden Budán, a MOM Kulturális Központban, a Csörsz utca 18-ban, majd 19-én nagypénteken országos turnéra indulnak ? tudatta Kubik Elvira, PR&kommunikáció.

A Magyar Televízióban 1968-ban bemutatkozó Mézga család című rajzfilm-sorozat azonnal az egész ország kedvence lett, történetén több generáció nőtt fel. Mézgáék a gyerekeken kívül a felnőtteket is lenyűgözték, a sorozatból több széria is készült, melyek rendre megdöntötték a nézettségi rekordokat. A felejthetetlen, örökzöld történet egy zenés vígjáték keretében kerül végre színpadra áprilisban, Szűcs Gábor rendező, Deák Lőrincz Andrea író és Mészáros László zeneszerző közreműködésével.

A Mézga Család című zenés színpadi vígjátékban a Romhányi ? Nepp ? Ternovszky nevekkel fémjelzett eredeti mű alapján elevenednek meg a közkedvelt karakterek. Életre kel Géza, Paula, Kriszta, Aladár, Blöki és Maffia, természetesen a sorból Máris szomszéd sem maradhat ki, felbukkan a jövőből MZ/X, sőt a sosem látott, de annál gyakrabban emlegetett Hufnágel Pisti és Tivadar is megjelennek a színen.

A Mézga Család című zenés vígjátékban az alkotók aktualizálták az eredeti sztorit. A szenzációsnak ígérkező színpadi előadásból megtudhatjuk, hogy Géza hogyan dolgozza fel a kapuzárási pánikot, hogy Paula valóban félrelép-e, hogy Kriszta összejön-e újra a gót rockzenésszel, sőt Máris szomszéd sötét titkaira is fény derül. Mindeközben Aladár felfedezi az MZ/X-et és a kalamajka tetőfokán megalakul a családi maffia.

? Ha egy rajzfilm-sorozatot kellene kiemelni, amely egyaránt beleégett a szívekbe és a retinákba, mi, a hatvanas, hetvenes és nyolcvanas évek szülöttei gondolkodás nélkül vágnánk rá: Mézga Család. A több mint három évtizeden át töretlen népszerűségnek örvendő rajzfilm-sorozat egy kedves, színes, a valóságosnál emberibb világot teremtett, amelybe jó érzés volt hétről hétre hazatérni. Mézga Géza és Paula, Aladár, Kriszta, Blöki, Maffia, Hufnágel Pisti és Máris szomszéd, Romhányi József és Nepp József remekül eltalált, felejthetetlen karakterei olyan valóságosak, hogy szinte lelépnek a képernyőről. Mi épp erre alapoztunk: a Mézga család karakterei keljenek életre a színpadon. Hiszem, hogy ez sikerülni fog, és a felhőtlen, zenés, szórakoztató előadás a fiatalokat is elrepíti egy térben és időben messzi, szebb világba, ami után ők is megértik, hogy mit jelent, ha a szüleiktől azt hallják: MZ/X, MZ/X, jelentkezz! ? emelte ki Szűcs Gábor rendező.

Zeneszerző: Mészáros László. Főcímdal: Deák Tamás. Író: Deák Lőrincz Andrea. Dramaturg: Romhányi Ágnes. Jelmeztervező: Veréb Dia. Díszlettervező: Libor Katalin. Szereposztás: Mézga Géza ? Magyar Attila / Bodrogi Attila, Paula ? Balázs Andrea / Kokas Piroska / Borbás Erika, Kriszta ? Andrádi Zsanett, Aladár ? Náray-Kovács Zsombor / Maszlag Bálint, Máris szomszéd ? Maszlay István / Tűzkő Sándor, Tivadar ? Tűzkő Sándor / Torres Dániel, Maffia ? Katona Klaudia, Blöki ? Mező Zoltán, Icuka ? Deák-Lőrincz Andrea. A Mézga Család kalandos történetének lenyűgöző kreativitása, sziporkázó ötleteinek végtelen tárháza, fantasztikus humora, felejthetetlen karaktereinek pontos, részletes kidolgozása garanciát jelentenek a színpadi változat sikerére is. A zenés vígjátékban felcsendül a rajzfilm-sorozatból jól ismert eredeti főcímdal is.

Szóljon hozzá!