ZETApress

hírportál

Joci duplázott A Dalban

Joci győztes dalaPápai Joci: Az én apám című dala nyerte A Dal 2019 című show-t tegnap este a Dunán és a Duna World-ön élőben sugárzott döntőben. A májusi Eurovíziós Dalfesztiválon 42 ország képviselője indul, a magyar versenyző a sorsolás alapján a május 14-i első elődöntő első felében lép színpadra.

A finalisták produkciói után a szakmai zsűri tagjai egyenként 4, 6, 8 és 10 pontot adtak az általuk legjobbnak tartott négy dalnak. Pápai Joci 26, az Acoustic Planet 22, Vavra Bence 20 és Nagy Bogi 16 ponttal jutott tovább, s közülük a tévénézők választották ki a nyertest. A zsűri Szekér Gergőnek 12, a The Middletonnak és a Fatal Errornak 8-8 pontot adott, míg a hétfőn kizárt Petruska helyére behívott Oláh Gergő pont nélkül maradt, így rájuk nem is szavazhatott a közönség.

A legtöbb szavazatot Pápai Joci kapta, így 2017. után újra ő képviselheti Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon májusban Tel-Avivban. Akkor Ukrajnában Origo című dalával 8. lett. A show-műsor utáni A Dal ? Kulissza című műsorban elmondta: maximalista ember, de a közönsége és hite nélkül ez semmit se érne. A műsorvezető Freddi, A Dal 2016 győztese arról beszélt, hogy neki eszébe sem jutna újra próbálkozni, mert svédországi 19. helye pályája csúcsát jelentette. A többi hazai dalnyertesre sem jellemző az újabb próbálkozás, s ebben csak Kállay-Saunders András a kivétel. A 2014-es dániai 5. helye után évről-évre jelentkezik, de Roses című dala a zsűri jóvoltából tegnap se került a legjobb négy közé.

A szombat esti show-ban jelentették be, hogy a USNK: Posztolj című dalával nyerte A Dal 2019 Akusztik verseny fődíját. A USNK a Petőfi Akusztik keretében önálló koncertlehetőséget kap, amelyet rögzít és műsorára tűz a Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV is.

Szóljon hozzá!