ZETApress

hírportál

A Budapest Varieté újraéled

Budapest VarietéA Budapest Varieté 1954 márciusától 1959 februárjáig működött, ahol látványos kabaré-varieté műsorokat játszott. Most, 60 évvel később újra megnyitja kapuit, ahol a klasszikus varieté hagyományait kívánja folytatni a mostani időknek megfelelően ? tudatta Richter Szebasztián főszervező-rendező.

Világszínvonalú artista művészek, lenyűgöző táncosok és fellépőruhák, briliáns hangú énekes díva és sok más meglepetés, humorral fűszerezve! Magyarország varieté csillagai Budapesten, a Duna Palota színpadán február 14-15-16-án csütörtöktől szombatig.

A program rendezői és megálmodói

A varieté világában Budapest időről-időre különlegeset nyújtott. Még a pártállami időkben is létezhetett varieté, igaz, csak kevesek számára. A varieté műsorszámait később cirkuszi porondokon láthattuk, de most lehetőség nyílik rá, hogy Ön is belekóstoljon a varieté világába: a produkciókba és a gasztronómiai élménybe egyaránt.

A Budapest Varieté megálmodói: Richter Szebasztián és Eötvös Krisztina, akiknek óriási tapasztalatuk van a show-biznisz világában. A cirkusz világában töltött artista évek után illuzionista számokkal nyertek világszerte díjakat, köztük közönségdíjat is Vietnamban. Szebasztián több produkció rendezése után a 2018-as évadban a Richter Flórián Cirkusz kommunikációs igazgatójaként is dolgozott amellett, hogy évek óta rendezi a cirkusz műsorát. Krisztina évek óta sikeresen vezeti fellépőruhák tervezésével és készítésével foglalkozó vállalkozásukat.

Felelevenítve a varieté hagyományait az est egy fantasztikus 4 fogásos vacsorával indul a bálteremben, majd kezdetét veszi a lélegzetelállító előadás a az impozáns színház teremben: akrobatikus számok, ének, tánc, pantomim, bűvészet, villámgyors átköltözők, zsonglőr és légtornász műsorszámok követik egymást.

Fellépők

A Fever Dance Group a Szombat esti láz nívós tévé-show elképesztő sztárjai. A rutinos és magasan képzett táncosok, a látványos, szexi koreográfiák és a csodálatos kosztümök garantálják a Budapest Varieté nézőinek színvonalas és önfeledt szórakozását!

Czigány Judit egy kivételes énekes díva, káprázatos szenzációs hanggal. Kecskeméti Kodály iskolában végezett klasszikus ének szakon. Majd a musical irányába sodorta az élet. A Budapesti Operett Színházban elvégezte a Broadway Stúdiót és ez idő alatt szános szerepet játszott el. Ezután a Recirquel-társulat énekesnőjeként bejárta a fél világot. Énekelt már Kolumbiában, Tel-Avivban és számos más országban világszerte. A színészet és a zene a szíve csücske és ha van egy kis szabadideje akkor a saját zenéi írásával foglalkozik

Kőhalmi Ferenc a Budapest Varieté házigazdája, aki kellemes hangjával, bűvész vésztudásával, varázslatos humorával kalauzolja a közönséget a varieté világában. A Bűvész Európa Bajnokság bronzérmese, a humor mágusa Ferenc!

Méhes Csaba Európa-szerte kedvelt és elismert mozgáskomikus, pantomim művész, a nevettetés nagymestere, a vizuális komédia hazai neves képviselője. Németország legpatinásabb varietéinek sztárja! A Comediada Clown and Mime Festival Grand Prix díjasa.

Szőts & Bagdi akrobatikus erőemelők, akik produkciójukkal számos európai ország színpadán és porondján is felléptek. A Spanyolországi Nemzetközi Cirkuszfesztivál díj nyertesei és a híres németországi Apolló varieté sztár fellépői.

Pajor Szilvia a levegő dívája, aki különleges Spirál nevezetű légtornász kellékén mutat be különleges trükköket a magasban. A német országi Krystallpalast és a Pegasus Varieté csillaga.

Rolling Wheel duó a Németországban népszerű röhnrad sporteszköz használatát a varieté világán keresztül megismerve, a sportág hagyományaitól el rugaszkodva sajátította el, így a megszokottól eltérő funkciókkal és dinamikával egyedi koreográfiával mutatják be produkciójukat. A Spanyolországi Nemzetközi Cirkuszfesztivál ezüst díjának díjnyertesei.

Richter Szebasztián tempózsonglőr, aki már több nemzetközi varieté színpadon szerepelt. Zsonglőrködés karikákkal és buzogányokkal elegáns Gatsby stílusban. A Nemzetközi Franciaországi Cirkuszfesztivál bronz-díjasa.

Földváry Balázs a Cyr Wheel különleges műsorszámában akrobatikus elemeket mutat be a forgó karikában és igazi francia kabaré hangulatot varázsol a színpadra. A világ legnagyobb revüjének, a berlini Friedrichstadt Palast sztárfellépője és a magyarországi Porond Csillaga-díj birtokosa.

Szebasztián és Krisztina a villámgyors átöltözés mesterei! Krisztina a közönség előtt hihetetlen gyorsasággal bújik egyik csodás fellépő ruhából a másikba, miközben különleges hangulatot varázsolnak Szebasztiánnal a színpadra. Számukat több mint 50 országban láthatta már a közönség világszerte, különböző luxus tengerjáró hajókon, varieték és revük színpadán. Nemzetközi cirkuszfesztiválok többszörös díjnyertesei Európában és Ázsiában.

Szóljon hozzá!