ZETApress

hírportál

Toto Cutugno Újbudán

Toto Cutugno-koncertToto Cutugno 75. születésnapja alkalmából önálló nagy-koncerttel a Tüskecsarnokba látogat: április 27-én szombaton 19 órakor ismét elhozza hozzánk utánozhatatlan varázsát, az olasz dalok általa közvetített hamisítatlan mediterrán életérzését ? tudatta Jánosi Katalin.

A közel kétórás koncerten elhangzanak a nagy világslágerek, mint a L?italiano, a Solo noi, a Donna donna mia, Soli, Innamorati csakúgy, mint a Serenata vagy az Insimie című dalok. Számos dalt ezúttal szimfonikus zenekari kísérettel tekinthet meg a budapesti közönség. Az 52 tagú szimfonikus zenekart Alterisio Paoletti karnagy vezényli. Az újbudai koncerten közel 100 m2-nyi LED falon lélegzetelállító látványra készülhetünk. A világsztárt a hatalmas kivetítőkön az élőkép közel hozza szemünkhöz és szívünkhöz egyaránt!

Toto Cutugno olasz zeneszerző, énekes az 1960-as évektől van jelen hazája könnyűzenei életében. Világsztárként az 1980-as évektől jegyzik, mikor a Solo noi című dallal megnyerte a San Remo-i dalfesztivált. Ezt követően sorra jöttek a nagy slágerek, mint a L?italiano (Lasciatemi Cantare), a Donna Mia, Soli, amelyek meghódították Európát és a nagyvilágot egyaránt. 1992-ben az Insimie című dallal megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált.

Szóljon hozzá!