ZETApress

hírportál

Felcsendül A Dal

A Dal 2019Tíz produkciót láthatnak a nézők január 19-én szombaton 19:30-tól A Dal 2019 első élő válogatójában. A három válogatóból 6-6, összesen 18 dal jut tovább a február 9-ei és 16-ai elődöntőkbe, s az onnan továbbjutó 4-4, összesen 8 dal a február 23-ai döntőben mérettetheti meg magát ? tudatták sajtósaik.

A dalokat tavaly is zsűriző Both Miklós Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett, kétszeres Fonogram- és Budai-díjas zeneszerző, a Napra együttes énekese, gitárosa és zeneszerzője és Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa mellett két új tag: Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napóleon Boulevard eMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár és Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere véleményezi majd.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a nézők látják el az ötödik zsűritag szerepét SMS szavazáson keresztül, így aktív részesei lehetnek a dalválasztási folyamatnak. A Duna Televízió és a Duna World nézői Dallos Bogival és Fehérvári Gábor Alfréd Freddie-vel kereshetik együtt Magyarország legjobb dalát.

Az első válogató előadói és dalai

Antal Tímea feat. Demko Gergő ? Kedves Világ!
Berkes Olivér ? Világítótorony
DENIZ ? Ide várnak vissza
Hamar Barni ? Wasted
Konyha ? Százszor visszajátszott
Nomad ? A remény hídjai
Oláh Gergő ? Hozzád bújnék
Pátkai Rozina ? Frida
Szekér Gergő ? Madár, repülj!
Váray László ? Someone who lives like this

Az adások után 21:40-től exkluzív, színfalak mögötti információkkal várja a nézőket A Dal Kulissza. A műsorban az előadók és a zsűri is számtalan érdekességgel szolgál majd a produkciókról, izgalmas kulisszatitkokat osztanak meg Forró Bence műsor-vezetővel.

Szóljon hozzá!