ZETApress

hírportál

Jazzhajó a Vígadó téren

A Berki Tamás Band muzsikál a január 30-i Antropos.hu Dzsessz Esten a Columbus Jazzhajón, míg a január 23-ra tervezett Dzsessz Est elmarad! A dzsesszrajongók nagy örömére az Antropos.hu havonta megrendezi Dzsessz Estjét, ahol januárban a Duna hullámain ringatózva a Berki Tamás Band fog zenélni.

A jazz-zenész Berki Tamás azon kevesek egyike, aki közvetlen kontaktust tud teremteni hallgatóságával, rajongói is szuggesztív és őszinte hangulatú koncertjeiért szeretik, ahol a közönséggel szinte együtt lélegzik. Pályáját a 60-as években kezdte olyan zenészekkel, akiket a magyar jazz élet megalapítóinak is tekinthetünk.

Egyedülállósága az énekesek közt vitathatatlan, olyan egyedi és expresszív, hogy nem is nagyon tudjuk kivonni magunkat a hatása alól. A magyar jazzéletben ő az első énekes, aki magyar szöveggel, saját szerzeményekkel áll elő. Fellép Berki Tamás ? ének, Tóth Viktor ? szaxofon, Mohai Tamás ? gitár, Horváth Plútó József ? basszusgitár, Mohai Győző ? dob. Belépődíj 800 magyar forint.

Magashegyi Underground koncert jövő pénteken

2010-es év első Antropos.hu buliján a Corvintetőn a Magashegyi Underground koncertezik. Töltsd le INGYEN erről a portálról a legújabb zenéjüket!

A Magashegyi Undergound először 2007-ben robbant be a Szeplős Váll című slágerrel, amivel meg sem álltak a Fonogram Év zenekara és az Év legjobb dala jelölésig. A tagok egyéb zenei elfoglaltságai miatt ezután egy év pihenő következett, de 2009. tavaszán visszatért a banda, és a fesztiválszezont, majd az őszt is végigkoncertezte ? jelenleg az új nagylemezen dolgoznak. A hírek szerint a január 18-án megjelenő digitális kislemezük három új zenei szerzeményt tartalmaz, a hamarosan kézben is tartható nagylemezről.

A Szívtakarítás című dal már hallható a rádiókban, de készült egy Szabó T. Anna versfeldolgozás is Kockarap címmel, továbbá az Erik Sumo, és Péterfy Bori mögött álló Tövisházi Ambrus is besegített egy dal erejéig, melynek címe: Berek-erdő Balladája. Ezek, és még jó pár slágergyanús, bulizós szerzemény hallható Bíborkáék tolmácsolásában, a Corvintetőn a 2010-es év első ANTROPOS.hu Night buliján. Belépődíj 800 magyar forint.

Szóljon hozzá!