ZETApress

hírportál

Tökéletlenek a Centralban

Central Tökéletlenek 1Tökéletlenek lesz hamarosan a Révay utcai Central Színházban Pokorny Lia, Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter és Schmied Zoltán főszereplésével, Szikszai Rémusz rendezésében ? tudatta Tamás Dorka.

December 14-én pénteken a Central Színházban Pokorny Lia, Rudolf Péter, Nagy-Kálózy Eszter és Schmied Zoltán főszereplésével, Szikszai Rémusz rendezésében Budapesten most először lesz látható David Lindsay-Abaire Pulitzer-díjas amerikai drámaíró éjfekete humorú, fergeteges komédiája: a Tökéletlenek. Egy szélütéses nagymama, egy amnéziás anya, egy skizoid pasas, egy kamasz, aki kicsit sokat füvezik, egy szökött rab, egy drogos és egy komikummal teli, szívbe markoló történet, melyben semmi nem az, aminek látszik, senki nem az, akinek mondja magát.

Önnel is gyakran előfordul, hogy nem emlékszik pontosan kicsoda? Mindenesetre Claire-rel ez a helyzet: minden reggel úgy ébred, hogy az agya minden információt törölt. Szerencsére minden reggel megérkezik a férje, és elmondja, hogy a narancslét nem szereti, de a kávét igen, hogy van egy tinédzser fiuk, illetve azt, hogy ezt a beszélgetést minden reggel megismétlik. Egy nap azonban, miután a férj távozik, egy símaszkos férfi bújik elő az ágy alól, és így szól: Tyak femmi pánik! Megföktetlek innen!

A Tökéletlenek éj-fekete humorú, fergeteges vígjáték, melyben semmi nem az, aminek látszik, senki nem az, akinek mondja magát. ? Ez nem egy hagyományos komédia, aminek a végén ott a feloldás. Inkább mondanám azt, hogy reményeim szerint sokat fognak röhögni rajta az emberek, és a végén elszorul a torkuk és egy picit, csak egy picit magukra ismernek. Magunkra ? nyilatkozta Szikszai Rémusz, a darab rendezője, aki most dolgozik először a Central Színházban.

Central Tökéletlenek 2? Az én figurám lelki és testi hibák sokaságát rejti. Egyszerre sánta, félvak, süket és még beszédhibás is. Egy ürge, aki nem tudja kezelni az indulatot és folyamatosan kétségbeesett harcot folytat önmagával. Egy szerelmes III. Richárd, csak nem olyan intelligens ? ez a gyenge pontja. Ez egyszerre szórakoztató és drámai, csakúgy, mint az egész darab ? jellemezte figuráját Rudolf Péter.

? Talán az egyik legdrámaibb szerep az enyém. Egy lányért aggódó, agyvérzéses nőt alakítok, aki bár minden dolgoknak tudója, birtokában van az igazságnak, de önmagába van zárva, hiába akar kommunikálni a világgal, nem tud. Szédítő humora van annak, ahogy beszél, miközben a helyzet maga kínzó, feszültséggel teli ? nyilatkozta Nagy-Kálózy Eszter.

David Lindsay-Abaire Pulitzer-díjas amerikai drámaíró Tökéletlenek című darabját Szikszai Rémusz rendezésében, Pokorny Lia, Rudolf Péter, Nagy-Kálózy Eszter, Schmied Zoltán, Rada Bálint, Botos Éva és Vári-Kovács Péter szereplésével december 14-én pénteken mutatja be a Central Színház. A díszleteket Bagossy Levente, a jelmezeket Kiss Julcsi tervezte.

Szóljon hozzá!