ZETApress

hírportál

Színház a beteg gyermekekért

Molnár Ferenc: Liliom című remekműve lesz a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) jótékonysági színházi előadása december 17-én hétfőn 19 órakor a Vígszínházban ? tudtuk meg Pethő Zsófia sajtóreferenstől.

Az NGYSZ a hagyományoknak megfelelően idén ismét megtartja jótékonysági estjét, ahol Molnár Ferenc: Liliom című darabja kerül bemutatásra, mely 110 éve hódítja meg a világ színpadait. Julika és Liliom szerelmének legendája megihlette a világ nagy művészeit. Orson Welles rádiójátékot, Fritz Lang filmet rendezett, Ingrid Bergman pedig eljátszotta Julikát. A Vígszínházban Csortos Gyula és Varsányi Irén vitték sikerre Molnár életművének egyik legkülönlegesebb alkotását. Legutóbb feledhetetlen Liliom volt Kaszás Attila és Julikája, Eszenyi Enikő.

Molnár Ferencnek, a Vígszínház zseniális házi szerzőjének művei tovább élnek a Víg színpadán: A Pál utcai fiúk, a Játék a kastélyban és A testőr után újabb remekművet láthat a közönség. A szereplők között látható Hajduk Károly, Szilágyi Csenge, Orosz Ákos, Waskovics Andrea és Zoltán Áron. Rendező: ifj. Vidnyánszky Attila. Az emelt díjas ? 25 ezer forintos ? jegyek megvásárlásával a nézők a Gyermekmentő Szolgálat egészségügyi programját támogatják. Az előadás után a tavalyihoz hasonlóan az NGYSZ a vendégek részére fogadást ad. Mindenkinek a segítségét köszönjük! Jegyrendelés Gabos Erikától a +36-1-475-7000 vagy +36-1-475-7004 telefonszámon és a gabos.erika@gyermekmento.hu emailcímem.

Szóljon hozzá!