ZETApress

hírportál

Szilveszterkor bulizunk!

BulizókNem kapcsoljuk ki a telefont, nem maradunk otthon, és nem aludjuk át az éjfélt, program van bőven. Tudod már, hol mulass? Az ANTROPOS.hu év végi programajánlója segít.

Szilveszter estéjén még az is fogadalmat tesz, aki amúgy nem babonás. Hiszünk abban, hogy ahogy az évet elkezdjük, úgy fog folytatódni a következő év. December 31-e nem csak az óév utolsó napja, hanem I. Szilveszter pápa emléknapja is egyben. Ám nem volt ez mindig így, a Nicaea-i zsinat idején, 325-ben erőltette Itália márciusi újévhez szokott népére Szilveszter a december 31-ei évzárást.

Pezsgő pukkan, tűzijáték durrog és hatalmas üdvrivalgással köszöntjük az újévet, ami nem véletlen. Ez egy ősi rituáléra vezethető vissza, mely során a zajjal ijesztették el a gonosz hatalmakat a következő évből. A legtöbb szilveszteri népi szokás sajnos mára már veszendőben van, már nem jósolunk öntött ólomból, nem készítünk hagymakalendáriumot, vagy nem félünk aznap ruhát mosni, viszont minden évben hatalmasat bulizunk.

BulizóBudapesten Szilveszter éjjel igazán nehéz lehet választani a giga partikból és a kisebb klub-bulik kínálatából. Az Antropos.hu segít választani. Nézzük csak sorban ? a teljesség igénye nélkül ? a kínálatot.

Bladerunnaz NYE ? dnb szilveszteren 2 teremben sorakoztatja fel a tört ritmusok legjobbjait: Diffrent Drum room: DJ Storm (Metalheadz ? UK), DJ Ren, SKC, Bal, Tactile, Spinline, Statik, Mentalien + Special GuestDrum Club room: Body & Soul (Virus ? AT), Shroombab (Junglistic Sistaz ? AT), Chris.Su, Mindscape, Mastif, Zero Method, Samulkow, Savage, L.A.S., Benzon. Dob és basszus az Olof Palme Házban!

LAZAC! ? szilveszteri Tilos Rádió támogató mulatságot a DürerKertben tartják. Ahol az élő zenéé lesz a főszerep, fellép a QUIMBY, The Carbonfools, Maszkura és a tücsökraj és DJ Palotai. Palotaival egyébként ezen az estén nem csak itt találkozhatunk ? neve garancia a jó zenére, nem véletlen, hogy sok buliba invitálták.

Normafa open air’ produkció Szilveszterén a hazai klubélet nagy része és remek összkép az underground zenei stílusokból: Drum and bass, Goa, Break, house, minimal, ska, reggae, dub és techno egy helyen szilveszterkor az volt Almássy tér Szabadidőközpontban: Sp, Jade, Sickboy, Norm b2b Siet, Danny Darko, Y-East, Neum vs Tiaen, Botond vs Erix, Psyon, Pryus, Krueger, Erká, Naga & Beta, Sinko, Dr Zoidberg, Ioda & Tempo!, Subotage, Sound Sistaz feat. Jr. BrownPASO Soundsystem… és sokan mások.

A Hungexpo F pavilonjában igazi Classic House Party lesz: Jaydee, Nick Warren, Ramiles, Sterbinszky Schulz Kühl, Clark, Levi, Matthew, Blackman. Nick Warren nevével egyébként hirdettek egy másik bulit (Dreams 2010) ami elmarad ? legalábbis sok helyről ezt tudtunk meg, a szervezőktől hivatalos közleményt nem kaptunk.

Nő a tömegDeadCode Szilveszterén a Petőfi Csarnokban bulizhatunk, MONIKA KRUSE és SPEEDY J is a színpadra lép a már jól ismert hazai dj-k mellett: HOTX , BUDAI, COYOTE , COLLINS & BEHNAM , IGOR DOURDEN.

Budapest legnépszerűbb break-tech-house partysorozata az Antropos.hu press. Breakbeat Massive Szilveszter Special ? 8 dj a Kuplungban: Lucky 23, Cheeky (antropos.hu), Mira, Metha (antropos.hu), Erká, Stefán, Out Of Sync és LNF. Hajnalig tartó tánc és őrületes zenék egész éjjel!

Az A38 Szilveszteri buliján hatalmas össznépi hajórengető szilveszteri mulatság 3 helyszínen ? szól a beharangozó. Fellép itt is Palotai, illetve Ludmilla, Fine Cut Bodies, Bergi & Svindler, Cop, Confused & Display, Gumilap, Kebab, Isu, Chrom, Crimson és a Kiégő izzók speciális mutatvánnyal készülnek.

Az Antropos.hu melegen ajánlja ezen az estén a West Balkán Szilveszteri mulattságát, ahol két szinten bulizhatunk: Kiscsillag, Pannonia Allstars Ska Orchestra, Irie Maffia, The Herbaliser Band, de lesz slágerparádé Matek Márkkal, Deck Attack, Rewind ? Palotaival is ? és All Night Breakz. Mi biztos itt leszünk! Corvintetőn a TesoDisco Szilveszterén Neo, Kolin, Moog, Ez Basic, Jacked, TescoDisco, Gumipop ? két teremben divatos zenék.

A Gödör Klubban az év utolsó estjére nem szerveztek megafesztivált, inkább amolyan összegzés-szerű házibulihangulatba illesztik a klub gyakori vendégeit, barátait: Rutkai Bori és a Specko Jedno, ef Zámbó Happy Dead Band, Colorstar, Athe Sam Zenekar (Roma zenekarvezetők Szilveszteri koncertje). Közelebb hozzák egymáshoz a különféle kulturköröket, stílusokat, így még az is előfordulhat, hogy hajnalban egy össznépi jammelést láthatunk.

Az év utolsó napján ismét megnyílnak a Club K2 kapui, méghozzá egy hatalmas szilveszteri bulira. Négy teremben, négy stílus. Hard-Techno Stage: Killswitch, Reset, Nilux, Svetec, Jim-E, Psycho Rex, Tilthammer – Techno Stage: Slave, Makkay, Poulos, Dorian, Knox, Exigent, Boncsair – Minimal Stage: Nils, Benzol, Greg, Simon, Hadova, Ambos – Hard Style Stage: Fazecore, Adam Bass, WhirlOutragers, Wayout, Exos.

Bár a Minyon nem túl nagy hely, de annál hangulatosabb: Szilveszteri All Stars Disco Parade 2010. Jön a BONOBO, Crimson, Haze, Johnny Drama, Suhaid, Waxman, Vázsonyi J. + PUN DMC & JZA MC, mint ceremóniamesterek. Az őrült bulizás, finom italok és az asztalon táncolás garantált!

Aki különleges helyre vágyik irány az Uránia Moziba, ahol a KÉK Szilveszterzik. Minimal, House, Dubstep, Electrobreaks a Kortárs Építészeti Központ buliján, fellép Csodafarkas és a Dublic.

Igazán nagy buli garantált a belvárosban a Kollektiva New Year’s R.A.V.E.-en a Merlinben. Természetesen a Kollektíva dj-k a Nagyteremben: Tmx, Fullstereo, Popbitch, ill. Brandon & Cigi, Stereo Killaz (SpinThaShit). LED-fal vizuál-varázslat és fény-sokkolás: Skylab VJs From Space Éjfélkor Rave Mise: celebrálja az Interplanetáris Unió Egyesült Egyháza.

Aki hajlandó kimerészkedni a belvárosból a jó zenékért, annak ajánljuk a Halásztelek VS Avatar VS Psybaba Pres. Szilvesztrance 2010 buliját a STUDIO 4-ben. Itt egyébként ENICHKIN (AVATAR REC./TRIPLAG MUSIC) – LIVE (RUS) előszorMagyarorszagon. Ahogy a szervezők nevéből is kiderül, lesz itt goa, psy, trance…

Táncolnak és csápolnakAki a Dzsessz zenét részesíti előnyben, feltétlenül nézzen be a Budapest Jazz Clubba, ahol a Harcsa Veronika Quartet, Szőke Nikoletta Trio, Fábián Juli + Dj Clairvo, majd a Tzumo Trio zenél. A legtöbben buliznak Szilveszterkor, és Te? Keress még több szilveszteri program között az Antropos.hu portálon, ahol nem csak a Budapesti programok közül választhatsz!

Szóljon hozzá!