ZETApress

hírportál

Hét nap, nyolc előadás

7. Vidéki Színházak Fesztiválja 2018.Újra vidéki színházak fesztiválja. A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében kerül megrendezésre szeptember 3-a hétfő és 9-e vasárnap között a 7. Vidéki Színházak Fesztiválja ? tudtuk meg délelőtt a Hevesi Sándor téri épület I. emeletén.

A Thália Színházban zajló felújítási munkálatok miatt idén ősszel az erzsébetvárosi teátrum fogadja be a fesztivált, melynek keretében a 7 nap alatt 8 előadás várja majd a színházkedvelő közönséget. A sajtótájékoztatón Zalán János, a Pesti Magyar Színház igazgatója és Lantos Anikó fesztiváligazgató köszöntötte a megjelenteket, majd Varga Klári (Három nővér ? Olga), Herczeg Adrienn (Veszedelmes viszonyok ? Merteuil márkiné) és Kosik Anita (A név: Carmen ? Carmen) művésznők beszélgettek Mohácsi Szilvia moderátorral.

Szeptember 3-án a fesztivál nyitó-előadásaként kerül színre a Nagyszínpadon a debreceni Csokonai Nemzeti Színház előadásában Anton Pavlovics Csehov: Három nővér című remekműve. A februárjában bemutatott előadást a fiatal orosz Ilja Bocsarnikovsz állította színpadra, akinek ez már a második debreceni rendezése.

Szeptember 4-én kedden tekinthetjük meg ? szintén a Nagyszínpadon ? a kecskeméti Katona József Színház előadásában a tavaly ősszel bemutatott Leo Stein ? Kálmán Imre: Csárdáskirálynő című örökzöld operettjét Béres Attila rendezésében.

Ezt követi szeptember 5-én szerdán az Agatha Christie híres bűnügyi novellájából készült előadás ? melyet a szerző maga alkalmazott színpadra ? A vád tanúja címmel. A darabot Simon Kornél rendezte és a Győri Nemzeti Színház viszi színre 19 órától.

Szeptember 6-án csütörtökön Székely János: Caligula helytartója című drámáját láthatjuk ? szintén a Nagyszínpadon ? a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház előadásában. Rendező: Sztarenki Pál.

Szeptember 7-én pénteken a Miskolci Nemzeti Színház mutatkozik be az AHOGYTETSZIK című vígjátékával, mely William Shakespeare azonosnak tűnő műve alapján készült. A produkció rendezője: Rusznyák Gábor.

Szeptember 8-án szombaton két előadás is várja az érdeklődőket. 16 órakor kezdődik a Sinkovits Imre Színpadon Dario Niccodemi: Hajnalban, délben, este című vígjátéka Tege Antal rendezésében. Játssza: Földesi Ágnes és Czitor Attila. A darabot a Békéscsabai Jókai Színház állítja színpadra, 19 órától pedig a Nagyszínpadon a Pécsi Nemzeti Színház előadásában tekinthetjük meg Christopher Hampton: Veszedelmes viszonyok című színművét Horgas Ádám rendezésében.

A 7. alkalommal megrendezésre kerülő Vidéki Színházak Fesztiválját szeptember 9-én a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház A név: Carmen című szerelmi balladája zárja. A Prosper Mérimée 1845-ben született műve nyomán készült új drámát Sediánszky Nóra, a teátrum művészeti tanácsadója jegyzi íróként és rendezőként. Az előadás 19 órától lesz látható a Nagyszínpadra épített stúdiótérben.

A produkciókat ismét öttagú zsűri kíséri figyelemmel. Tagjai: Dobák Lívia dramaturg, Lackfi János író-költő, Tóth Auguszta színművésznő, Hábermann Jenő producer és közönségzsűriként Makk Zsuzsa, a Mezei néző blog írója. A díjátadás szeptember 11-én kedden délelőtt lesz a Hevesi Sándor tér 4-ben. Megtudtuk még, hogy jegyek a Thália Színház Nagymező utcai közönségszervezésén, online a színház weboldalán, valamint a Pesti Magyar Színház Dalszínház utcai jegyirodájában kaphatók.

Szóljon hozzá!