ZETApress

hírportál

Vásáry Tamás meglepetés köszöntése

Vásáry TamásA komolyzene és a cirkuszművészet képviselői tegnap este közösen köszöntötték a 85. születésnapját ünneplő Vásáry Tamást. A Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas zongoraművészt és karmestert a ünnepi családi vacsorát követő hazatérésekor a lakása előtt érte a meglepetés köszöntés.

A Fekete Péter kulturális államtitkár által szervezett eseményen Völner Eszter operaénekesnő a Kodály Zoltán által gyűjtött Serkenj fel, kegyes nép! című népdalt adta elő Bálint Károly, a Fővárosi Nagycirkusz művészének zongorakísérete mellett.

A cirkuszművészetet Bakalkina Mariia artistaművész, a Fővárosi Nagycirkusz műsorán levő Atlantic Flight ? Nagy Cirkuszi Utazás című program egyik orosz fellépője képviselte, aki a mester Bartók Béla úti lakása előtt felállított a zongora tetején légies könnyedségű kézegyensúlyozó produkciót adott elő. Vásáry Tamás születésnapi köszöntése szeptemberben folytatódik a Zeneakadémián, ahol hangversenyt rendeznek a tiszteletére ? tudatta Marosi Antal sajtófőnök.

Szóljon hozzá!