ZETApress

hírportál

Minden jót, Tankcsapda!

A Tankcsapda egyedülálló hangzásvilágával és tartalmas dalszövegeivel a magyar zenei élet kiemelkedő pontját képezi, mely mind a mai napig mit sem veszített népszerűségéből ? tudatta Gábor András, Alexandra Records.

A csapat húszéves fennállását az április 2-án Sopronból útjára induló koncertsorozattal kezdte, melynek állomásai között több magyarországi helyszín mellett a londoni Lock17 is szerepelt. A tavaszi retroturné után elkezdődött a Tankcsapda országos fesztiváljárása. A zenekar miközben a debreceni Kölcsey Központ stúdiójában továbbra is az új album dalait rögzítette, már nagy erőkkel készült a Nagy Tankcsapda Napra a Sziget Fesztiválon.

Augusztus 10-én a debreceni trió két és fél órás maratoni műsorát több mint 35 ezer ember látta. Ezzel a Sziget Fesztivál nagyszínpadán, történetük eddigi legnagyobb koncertjét adták.

A legutóbbi Tankcsapda-sorlemez meglehetősen régen, még 2006. tavaszán jelent meg Mindenki vár valamit címmel. Az akkori cím ma nagyon érvényes, hiszen a Tankcsapda-rajongóknak három és fél évet kellett várniuk az új albumra: ez október 14-én jelent meg, éppen a zenekar hivatalos húszéves születésnapján. A Tankcsapda 1989-ben is ezen a napon, október 14-én lépett fel először Debrecenben, az Auróra vendégeként.

Minden jót?

A Minden jót! ? című album hatalmas érdeklődéssel indult útjára! Az album megjelenésnek napján a zenekar közel négy órán keresztül dedikált és ünnepelt, több száz rajongójával! A lemezen az elmúlt húsz évben megismert zenei korszakok és stílusok szinte mindegyikét megidézi egy-egy szerzemény, így a lassú balladisztikus daloktól a gyors és dallamos punkig mindenki megtalálhatja a neki tetszőt.

Húsz év, tizenegy sorlemez és több mint ezer koncert itthon és külföldön. Az 1989-ben alakult Tankcsapda népszerűsége töretlen, pályafutásuk alatt kiadott albumaik arany és platina lemezzé váltak, az eltelt húsz év alatt pedig megkapták az összes szakmai díjat, amit csak lehetett (Arany Zsiráf, EMeRTon, Fonogram, Artisjus).

Hóesés nem az égből?

A csapat tagjai a jubileumi év hátralévő hónapjaiban mintegy harminc koncertből álló turnén vettek részt. December 19-én a budapesti SYMA Csarnokban az utolsó előtti jubileumi-nagykoncerten teltház előtt ünnepeltek. A koncert napján különleges megtiszteltetés érte a zenekart, a Lemezbörze plusz magazin által alapított Börze Award Életműdíjat vehették át. A díjjal a lap kuratóriuma az együttes két évtizedes zenei munkásságát jutalmazta.

Jubileumi búcsú hazai pályán

A debreceni Főnix Csarnok a 20. évforduló záró nagykoncertjének helyszíne. Kiemelt látvány, hangtechnika, és színpadkép várja majd a rajongókat! A két és fél órás műsorban felcsendül szinte valamennyi nagy Tankcsapda sláger. Ez egy igazi Tankcsapda ünnep lesz december 29-én, kedden. Kapunyitás 18 órakor. Jegyek a küzdőtérre 3990 forintba, a lelátóra 4490-be kerülnek.

A program: 19-kor a Hangtapasz, 20-kor Jamie Winchester, majd 21:15-kor a Tankcsapda. Kísérő rendezvény a 20 ÉV ? 20 KÉP című fotókiállítás a Tankcsapda zenekarról. A válogatás Burger Barna fotográfus képeiből a debreceni Kölcsey Központban január elejéig látható. A neves fotográfus az elmúlt években több nagy eseményen is megörökítette kamerájával a zenekart, így aki ellátogat a fotókiállításra, az nem csak az egyedi megközelítésből készült koncert fotókat tekintheti meg, hanem bepillanthat a kulisszák mögé is. A kiállítás megtekintése díjtalan!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Aranylemez a Tankcsapdának | ZETApress

Szóljon hozzá!